Home Šport Samozatajni Gruđanin je jedan od tvoraca Dalićevih Vatrenih i šef Dinamove škole...

Samozatajni Gruđanin je jedan od tvoraca Dalićevih Vatrenih i šef Dinamove škole nogometa

SHARE
Godine 1984. napustio je svoje Grude u potrazi za boljim životom.
Put ga je odveo u Zagreb i pitanje je da do toga nije došlo bi li ikad bilo Dalićevih Vatrenih. On je zvijezda ove priče, Jozo Bandić.

Isto kao što se mnogi pitaju bi li bilo Ćirinih Vatrenih da nije u Zagreb jednog sunčanog dana, također oko 1984. nakon što je napustio Bekiju, došao Zdravko Jurčić Miš.

Jozo Bandić, šef Dinamove nogometne škole je najtrofejniji hrvatski trener u mlađim uzrastima.

Sugovornici portala Grude.com o ovom Gruđaninu imaju samo riječi hvale i tvrde da je on najomiljeniji trener u Dinamu, čovjek kroz čije su ruke prošli Ćorluka, Lovren, Vrsaljko, Kovačić…

– Nije samo nogometni trener koji će dati loptu, pričati o taktici i filozofirati dječacima o najvažnijoj sporednoj stvari u svijetu. On će ih naučiti stihove Antuna Branka Šimića, citate Šenoinih i Krležinih književnih junaka, motivirati ih da čitaju, odvesti će ih u kino, u kazalište. To je čovjek o kojem se najmanje govori, a jedan je od najzaslužnijih za ove Vatrene, ne umanjujući ničiji trud i zalaganje – govori za Grude.com sugovornik koji je predložio ovu temu.

Jozo posvećuje puno truda da bi od nogometaša stvorio intelektualce i zato je rezultat ovakav kakav danas Hrvatska ima u svjetskim okvirima.

U vremenu kada proslavljamo prvu godinu od povijesnog srebra u Rusiji, Jozo Bandić je onaj koga treba spominjati.

– Sve može stati u izreku: I poslije Gruđanina Gruđanin. Imali smo velikog Miša, sad imamo samozatajnog i tihog, a najtrofejnijeg Bandića – govori za Grude.com jedan sugovornik.