Home Vijesti MUP prodaje 52 havarisana vozila

MUP prodaje 52 havarisana vozila

SHARE

Na prijedlog ministra unutarnjih poslova Admira Katice, Skupština Sarajevske županije ovlastila je MUP SŽ da putem javne licitacije izvrši prodaju 52 motorna vozila koja se ne mogu koristiti zbog starosti, neispravnosti ili oštećenja uzrokovanih prometnim nesrećama i čija popravka nema ekonomske opravdanosti.

Novčana sredstva ostvarena prodajom vozila bit će uplaćena u proračun Sarajevske županije.

Katica je naglasio kako je u veljači ove godine formirao Radnu grupu koja je izvršila analizu stanja motornih vozila koja pripadaju Upravi policije i Upravi podrške MUP-a SŽ.

-Utvrđeno je da su 52 takva vozila, a koja su smještena na parking prostoru u Poligonskoj ulici u Butmiru koje je od U.G. BIHAMK zakupio i koristi MUP SŽ. Ministarstvo od 2011. godine mjesečno plaća 5.500 KM zakupnine BIHAMK-u za najam oko pet i po duluma ovog parkinga. U protekloj godini u skladu s Planom nabavki raspisan je natječaj na koji se ponovo prijavio samo BIHAMK – kazao je Katica.

Prema njegovim riječima smanjenjem broja motornih vozila u Butmiru smanjuje se i potrebna parking površina kao i financijski izdaci odnosno plaćanje zakupa, priopćeno je iz Kabineta ministra Katice.

U Butmiru se trenutno nalazi oko 500 vozila, koja su privremeno oduzeta ili za koja se već duži vremenski period čekaju odluke Tužilaštva Kantona Sarajevo te nadležnih sudova. Ali, taj broj se mijenja jer svakodnevno stižu nova vozila.