Home Zanimljivosti Panika na dvoru: Zbog jezivih prizora kraljevska obitelj morala potražiti pomoć stručnjaka

Panika na dvoru: Zbog jezivih prizora kraljevska obitelj morala potražiti pomoć stručnjaka

SHARE
Zbog najezde miševa u Buckinghamskoj palači koja se otela kontroli, kraljica Elizabeta II. je nakratko iselila iz palače, a u pomoć je pozvan odjel za dezinsekciju i deratizaciju.

Kraljica Elizabeta II. se na privremeno iselila iz Buckinghamske palače, prenosi Daily Mail.

Kraljica je navodno u šoku zbog najezde miševa koja je pogodila njezin dom, a zbog situacije koja je izmakla kontroli kraljevsko osoblje je u pomoć moralo pozvati stručnjake, ne bi li suzbili širenje glodavaca palačom.

Navodno je ovaj problem ozbiljnije shvaćem nakon što se kuhinjsko osoblje požalilo na pojavu glodavaca u kuhinji.

Prema pisanju portala The Sun, stručnjaci za dezinsekciju i deratizaciju istražili su problematična područja u palači i postavili otrov, no više od toga nisu mogli učiniti.

Izvor poznat The Sunu rekao je kako je pojedino kraljevsko osoblje naviklo viđati male smeđe miševe u Buckinghamskoj palači te kako se ovaj problem teško može izbjeći.

Miševi su uobičajena pojava u starim zgradama diljem Londona, a sanitarno osoblje zabrinuto je zbog vjerojatnosti da su miševi postali imuni na otrov koji koriste.

Ranije ove godine stanovnici Eaton trga, koji je udaljen samo nekoliko kilometra od Buckinghamske palače, žalili su se na invaziju štakora.

Iako je nakratko iselila iz palače, kraljica Elizabeta nije otkazala dolazak na prekjučerašnju kraljevsku utrku Royal Ascot. Za peti dan utrke kraljica je odabrala zelenu odjevnu kombinaciju, pojavivši se na poznatom trkalištu Ascot iznenađujuće dobro raspoložena.

U Buckinghamskoj palači živi kraljica Elizabeta II. sa svojim suprugom, princem Philipom. Palača je sagrađena davne 1703. godine, a kralj George III. ju je 1762. pretvorio u osobnu rezidenciju. Dom britanskih monarha postaje 1837. godine, kada na vlast dolazi kraljica Viktorija.

U palači se nalazi ukupno 775 soba – od kojih je 19 državničkih, 52 kraljevske, 92 ureda i 78 kupaonica, uz 188 soba za zaposlenike, prenosi Tportal.hr