Home Politika Dodik bocnuo Izetbegovića: Mnogi su mislili da se i Jugoslavija ne može...

Dodik bocnuo Izetbegovića: Mnogi su mislili da se i Jugoslavija ne može raspasti pa su se uvjerili da može

SHARE

“Neće se igrati sa srpskim nacionalnim interesima na razini BiH. Ona će biti predstavljena u punom kapacitetu ili neće biti nikako. Mene Bakir Izetbegović ne zanima, on meni nije nikakav partner. On mene ne zanima. Oni su pobjednici kod svog naroda, ja to ne mogu da mijenjam, biram ili izbjegnem. Na nivou BiH mi donosimo odluke i znamo što nam pripada”, kazao je danas predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Oni su pobjednici kod svog naroda, ja to ne mogu da mijenjam, biram ili izbjegnem. Na nivou BiH mi donosimo odluke i znamo što nam pripada”, kazao je Dodik i dodao: “To Bošnjaci danas ne daju Srbima, pokušaju nam poslati poruku da mora on odlučivati što je naš interes. Oni moraju shvatiti da ono što se zove srpska politička reprezentacija nije ono što je bila nekada”.

Dodik je dodao da se je mnogo toga neustavno u BiH, prenosi N1. “Neustavno je Tužiteljsko vijeće, Sud i Tužiteljstvo i što je najgore napravili su katastrofalnu praksu i bili u funkciji političkih progona. Da bi obračunali i činili dalje progone, krenuli su na VSTV i doveli tužitelje koje njima odgovaraju da bi procesuirali zajedno s podaničkim medijima i pokušali devastirati još više stvari”, ističe i dodaje: “Oni riskiraju da BiH funkcionira, a ja bih rekao da riskiraju da BiH uopće ne postoji, a oni koji tvrde da BiH tvrde da se BiH ne može razići, samo ću ih podsjetiti da je bilo mnogo onih koji su govorili da Jugoslavija ne može da se raspadne pa ste vidjeli kako to izgleda”. “Ponovo da kažem, Izetbegović nije moja koalicija niti moj partner. RS je odlučila i neće u NATO, džaba pričate priču. Ne razumijem zašto je sada toliko u interesu Bošnjaka da se sada priključe. Neće. Ne može jer to neće srpski narod. Ne mogu se u BiH tako donositi odluke. To što je bilo prije, to je neka druga priča”, dodao je i nastavio: “Meni je žao budžeta, neću ni je dobivati plaću od ponedjeljka ako ne dođe do odluke o privremenom financiranju”.