Home Društvo SCENA PRED TRGOVINOM U ZAGREBU ZAPANJILA KUPCE: ‘Čovjek kleči na podu i...

SCENA PRED TRGOVINOM U ZAGREBU ZAPANJILA KUPCE: ‘Čovjek kleči na podu i preklinje za koju kunu. Nakon par minuta, nastupa šok’

SHARE
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prosjak se odjednom ustao, zapalio cigaretu i krenuo piti pivu. Samo koji trenutak prije prosio je tvrdeći da je gladan

Naizgled običan prosjak i beskućnik ispred jedne trgovine na Trešnjevci neugodno je iznenadio našeg čitatelja. Naime, čovjek koji je skrušeno prosio, tvrdeći da je gladan, odjednom je otišao te ležerno zapalio cigaretu i popio pivu.

“Ulaz u Lidl, Zagreb Trešnjevka. Čovjek kleči na podu, pognute glave i jeca. Pred njim šešir i karton s natpisom, kaže gladan je i traži pomoć. Smuči ti se čim vidiš, počinješ proklinjati ovu državu, sustav, političare, sve po spisku. Ulazim u dućan misleći kako ću mu na izlazu ubaciti kusur koji mi blagajnik vrati.

‘Gle tamo, nečuveno’

Uzimam si doručak, koji mi je već odavno prisjeo i još potresen stižem na blagajnu, pogledavajući pred ulaz da vidim što se događa s čovjekom. Vidim, nema ga, i u taj tren stariji muškarac ispred mene se okreće i raspaljeno se zadere: ‘Gle tamo! Nečuveno!’ Pokazuje prstom kroz prozor”, napisao je čitatelj za danas.hr

“Prije samo nekoliko minuta skrušeni ‘prosjak’, agilno trčkara ulicom s ‘boli me ku**c’ izrazom na licu, vadi kutiju cigareta iz jakne, pripaljuje jednu i cuga iz iz pivske flaše. Na licu ni traga očaju, bespomoćnosti, grču. Ni brige na svijetu. Svima koji ste mu udijelili pokoju kunu iz samilosti: upravo ste ispali potpune budale. Profesionalac vas je nasanjkao, popušio kruh vašem djetetu i zapio mu mlijeko. Razmislite kad idući puta netko igra na vašu samilost”.