Home Društvo Sutra usred Ljubuškog događaj za ljubitelje adrenalina

Sutra usred Ljubuškog događaj za ljubitelje adrenalina

SHARE

U sklopu „Ljubuškog ljeta“ u četvrtak 27. lipnja, s početkom u 09.00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana će se održati „Dan otvorenih vrata Paragliding Ljubuški“, piše Radio Ljubuški.

Građani će se tom prilikom moći upoznati sa radom Paragliding kluba Ljubuški, imati će priliku razgledati paragliding opremu i raspitati se o svemu što ih zanima o paraglidingu.

Kako doznajemo od organizatora, cilj ovog događaja je promocija “outdoor” turizma u Ljubuškom, pa će se tako pored upoznavanja zainteresiranih građana s paraglidingom, promovirati i moto cross i kitesurfing, ali i drugi adrenalinski oblici zabave.

Na trgu će se postaviti šator i promotivni štandovi, bit će tu motora i paraglidera, organizatori najavljuju i postavljanje ljuljački kako bi građani mogli naučiti osnove ponašanja pri letu paragliderom, a s obzirom na velike vrućine ovih dana, svi koji dođu moći se se rashladiti hladnim pivom.

Ovaj događaj organiziraju Grad Ljubuški i Paragliding kluba Ljubuški.

O PARAGLIDING KLUBU LJUBUŠKI

Klub “Paragliding Ljubuški” koji okuplja ljubitelje paraglidinga službeno je osnovan u siječnju 2016. godine, ali kao zajednica postoji još od 2014. godine.

U tom razdoblju uspjeli su napraviti prekrasno uzletište iznad grada, koje svakim danom posjećuje sve više letača iz cijele regije. Uzletište “Ljubuški-kula” nastalo je voljom i radom entuzijasta, potpomognuto financijskim sredstvima Grada Ljubuški, sponzorskim sredstvima te volonterskim radom mnogih prijatelja letenja i “outdoor” aktivnosti.

Zahvaljujući jako velikom broju sunčanih dana i povoljnim meteo uvjetima Ljubuški je postao omiljena paragliding destinacija za mnoge pilote. Profesionalnim pristupom “Paragliding klub Ljubuški” je ovaj ekstremni sport učinio pristupačnim za širok broj ljudi te je dao veliki pečat i prepoznatljivost našem malom gradu.

Klub je u jako kratkom roku ostvario zavidne rezultate zahvaljujući profesionalnom pristupu, velikom zalaganju i entuzijazmu koji krasi sve članove. Klub trenutno broji oko 20 članova, odnosno 20 aktivnih pilota koji neumorno rade na promicanju zrakoplovne kulture i unaprijeđenju paraglidinga u Bosni i Hercegovini.

UPOZNAJTE ČLANOVE

paragliding clanovi1

paragliding clanovi3

paragliding clanovi5

paragliding clanovi6

paragliding clanovi7

paragliding clanovi8

paragliding clanovi9

paragliding clanovi10

paragliding clanovi11

paragliding13paragliding12

Radio Ljubuški