Home Kultura Lidija Ereš: “Još jedna fenomenalna plesna sezona je iza nas!” (FOTO)

Lidija Ereš: “Još jedna fenomenalna plesna sezona je iza nas!” (FOTO)

SHARE

Ljubuški plesni klub Dance Factory iz godine u godinu radi na unaprijeđenju kulture plesa u Ljubuškom.

Plesači ovog kluba postali su nezaobilazni na brojnim manifestacijama u gradu, nedavno su svojim plesom upotpunili realizaciju Dječjeg festivala „Na jedrima glazbe“ u sklopu Ljubuškog ljeta kojim se slavi status grada, a redovno postižu značajne rezultate na domaćoj i međunarodnoj plesnoj sceni.

Prema riječima Lidije Ereš, voditeljice i trenerice PK Dance Factory Ljubuški, plesači Dance Factoryja zajedno s njezinim plesačima Studia pokret iz Međugorja ponosno zatvaraju ovu plesnu sezonu sa 20 zlatnih, 16 srebrenih i 7 brončanih medalja.

Još jedna fenomenalna plesna sezona je iza nas! Ovu godinu smo obilježili sa velikim plesnim natjecanjima u Splitu, Zadru, Širokom Brijegu, Vitezu i Crnoj Gori, dva plesna festivala u vlastitoj organizaciji, preko 20 nastupa na zabavnim događajima i naravno pregršt predivnih uspomena. Zaista sam sretna jer sam dio ove predivne priče i zahvalna sam na svim članovima koji su bili uz nas ovu sezonu. Kroz rad se zaista trudimo svim članovima omogućiti veću kvalitetu rada i mogućnost da se okušaju sa velikim igračima u svijetu plesa. To je rezultiralo zaista fenomenalnim plesačima koji već postaju samostalni, smišljaju koreografije i pariraju velikim plesnim klubovima iz drugih regija. Ponosna sam jer imam tu sreću da imam najbolje članove u klubu!“, rekla je Ereš.

Ona dodaje kako su ovu sezonu odabrali veća natjecanja kao što je Dalmatian Dance Trophy u Splitu gdje se natjecalo oko 1500 plesača, nakon Splita slijedilo je International dance competition Zadar gdje se natjecalo preko 800 plesača iz regije, što je prošlo jako uspješno.

“U drugom dijelu sezone odlučili smo se za LDF Dance Fest Vitez gdje se natjecalo 1400 plesača iz široke regije: BIH, RH, Srbije, Crne Gore, kao i Državno prvenstvo u Širokom Brijegu prvi put u BiH gdje se natjecalo oko 500 plesača iz regije. Za kraj plesne sezone natjecali smo se u Crnoj Gori gdje se pojavilo preko 3000 plesača iz 12 zemalja: Makedonije, Srbije, BiH, RH, Albanije, Mađarske, Rusije, Ruminjske, Slovenije itd.”, rekla je Ereš.

Rezime rezultata plesne sezone:
20 osvojenih 1.mjesta
16 osvojenih 2.mjesta
7 osvojenih 3.mjesta
6 osvojenih 4.mjesta
1 osvojeno 5.mjesto

Na sve rezultate sam izuzetno ponosna, djeca su dala sve od sebe. Čestitam svima od srca. S novom plesnom sezonom startamo od rujna. Bravo za sve! poručila je Ereš za kraj, piše Radio Ljubuški.