Home Crna kronika Evo što je policija rekla o incidentu s Arapima koji su htjeli...

Evo što je policija rekla o incidentu s Arapima koji su htjeli klanjati u kafiću u Širokom Brijegu

SHARE

O incidentu koji su proizveli strani državljani (Arapi) koji su pokušali klanjati u jednom širokobriješkom kafiću u Klancu, oglasila se i policija.

Kako piše širokobriješki Abcportal.info, iako je nekolicina komentara je išla u smjeru da se radi o izmišljenoj vijesti zbog nenavođenja imena kafića i vlasnika koji je dao izjavu o problematičnom ponašanju Arapa, stigla je i potvrda iz MUP-a.

Evo izjave glasnogovornika policije MUP-a ŽZH koju je dao novinarima portala Bljesak.info

“Nakon što smo dobili dojavu o incidentu koji se dogodio u Širokom Brijegu policija je izišla na teren jučer (utorak) u 17:30 gdje je zatekla pet državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata i trojicu državljana Omana te nakon razgovora i legitimiranja navedenih stranih državljana iste dovela na informativni razgovor u prostorije PU Široki Brijeg gdje su nakon dubljih provjera identiteta pušteni”, izjavio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a ŽZH Draženko Bošnjak.

Postoji li mogućnost o pokretanju bilo kakvog postupka protiv ovih stranih državljana koji su evidentno remetili javni red i mir vjerskim obredima unutar ugostiteljskog objekta novinari nisu uspjeli saznati.

Kako je ranije objavio Abcportal, skupina Arapa, njih osam došlo je preksinoć u jedan širokobriješki kafić gdje su zatekli nekoliko cura koje su pile kavu te su osoblju rekli da ugase glazbu jer oni moraju klanjati.

Naravno, osoblje im nije ispunilo tu želju nego ih je zamolilo da idu tu molitvu obaviti negdje vani i na drugom mjestu.

Međutim skupina drskih Arapa se oglušila o njihovim uputama te su počeli klanjanje u sred kafića po podu a dio njih se otišao tuširati do WC-a gdje su napravili pravi potop- ispričao je novinaru ABCportala vlasnik kafića.

-Nisam ih uspijevao izbaciti jer dok jednog izbacim, drugi bi legao na pod i ponašao se kako se ponašao. Nemam problema niti s jednom vjerom i poštujem svakoga ali ovo smatram drskim neprijateljskim činom, Arapi moraju shvatiti da ne mogu klanjati gdje hoće, neka tempiraju svoje vrijeme i molitvu negdje gdje je to prihvatljivo i sve ok- dovršio je svoj razgovor vlasnik kafića sa novinarom ABCportala.

Abcportal piše kako je vlasnik kafića htio ostati anoniman.