Home Društvo Gradonačelnik Barbarić u razgovoru s ministricom se požalio na događanja oko deponije...

Gradonačelnik Barbarić u razgovoru s ministricom se požalio na događanja oko deponije u Mostaru: “To je sada veliki problem za Grad Ljubuški”

SHARE

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je u sjedištu ovog ministarstva u Sarajevu razgovarala s gradonačelnikom Ljubuškog Nevenkom Barbarićem koji ju je informirao da je, nakon uspješne desetogodišnje poslovne suradnje, JP Deponija d.o.o. Mostar obavijestila Grad Ljubuški da neće produžiti ugovor za odlaganje komunalnog otpada na ovoj deponiji.

– To je sada veliki problem za Grad Ljubuški i naše građane, jer nemamo drugu lokaciju za odlaganje otpada u skladu sa zakonskim propisima. Deponija u Mostaru koncipirana je kao regionalna i mi smo radili na tom principu. Također, ne znamo zbog čega je došlo do ovakve odluke JP Deponija d.o.o. Mostar jer smo proteklih godina uredno izmirivali sve obaveze, a otpad koji dolazi iz Ljubuškog isključivo je komunalni – kazao je Barbarić.

Ministrica Đapo je informirala gradonačelnika Barbarića da je prilikom posjete Mostaru zatražila pojačan inspekcijski nadzor i insistirala na hitnom rješavanju problema zbrinjavanja komunalnog otpada. Također je naglasila da se ovih dana očekuje početak rada regionalne deponije u Livnu koja bi mogla biti rješenje i za Ljubuški.

Gradonačelnik Barbarić je ministricu Đapo upoznao i s tekućim projektima i planovima za razvoj i unapređenje turizma u ovom gradu i najavio projekte zaštite područja Trebižata, te skoru realizaciju projekta obnove Starog grada i Kule Herceg Stjepana, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, objavljeno je na stranici Fbihvlada.gov.ba