Home Nekategorizirano Zenica: Lift propao sa 16. kata u prizemlje, troje ozlijeđenih

Zenica: Lift propao sa 16. kata u prizemlje, troje ozlijeđenih

SHARE

Tri osobe su ozlijeđene i prebačene u Kantonalnu bolnicu Zenica, nakon što je došlo do kvara na liftu i ‘propadanja’ kabine sa njima u zeničkom naselju Blatuša, saznaje Zenicablog od člana obitelji ozlijeđenih.

Prava drama se odvijala u petak predvečer, kad su tri člana obitelji Pašalić, ušli u lift na 16. katu zgrade u ulici Zije Dizdarevića, na broju 24. u zeničkom naselju Blatuša. Sva tri ‘putnika’ u liftu bili su članovi obitelji, koji žive u toj zgradi.

Prema kazivanju člana njihove obitelji, došlo je do otkačivanja ili pucanja sajle, a sigurnosni sistem očigledno nije bio dovoljan da zaustavi pad lifta ka prizemlju.

Tvrdnje ukućana da se radilo o ‘slobodnom padu’ od 16. kata ka prizemlju bilo je nemoguće potvrditi, ali i opovrgnuti na licu mjesta. Stanari sa kojima su novinari u subotu razgovarali kažu da je ekipa hitne pomoći pritekla u pomoć ozlijeđenim, te da su prebačeni u bolnicu. Očevid je obavila zenička policija, ali u službenom biltenu nema tog događaja, navodi Zenicablog.

Stanari zgrade sa 18 katova i 90 stanova, kažu da je ubrzo bio isključen i drugi, manji lift, koji je u funkciji tek od subote. Upitna je sigurnost ovog lifta, ali i mnogih drugih koji se ne održavaju redovno.

Stanari kažu da određen broj susjeda ne izmiruje svoje obaveze, te da predsjednik kućnog savjeta to vidi kao ‘najveći problem’ što se lift ne održava redovno.

Nažalost, nitko nije želio javno govoriti o uzrocima kvara i nesreće, mada stanari kažu da je dovoljno vidjeti ‘kabinu’ i ‘korpu’ lifta na vrhu zgrade, te da stanje u kojem se ona nalazi dovoljno govori o sigurnosti cijelog postrojenja.

Kako je za Zenicablog potvrđeno u obitelji Pašalić, troje ozlijeđenih su u subotu pušteni na kućno liječenje, a jedna od ozlijeđenih osoba ima napuknuće pršljena vrata, a preostalo dvoje manje ozljede.