Home Crna kronika Što su sve pripadnici SIPA-e zaplijenili u Ljubuškom?

Što su sve pripadnici SIPA-e zaplijenili u Ljubuškom?

SHARE

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su (5.7.) u suradnji sa USKOK-om i MUP-om R. Hrvatske, na području Ljubuškog, proveli operativnu akciju kodnog naziva ‘Tebra’.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na četiri lokacije i lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine ‘Organizovani kriminal’ u vezi sa članom 195. ‘Neovlašteni promet opojnim drogama’ istog zakona.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona, SIM i memorijskih kartica, pet komada automatskog vatrenog oružja, veća količina streljiva raznog kalibra, 10 okvira za automatsku pušku, četiri električna detonatorska upaljača, dvije kamuflažne kamere sa antenom i ručna radio veza ‘Cobra’. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Ovom prilikom iz SIPA-e se zahvaljuju policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e, piše Bljesak.info