Home Crna kronika Trojica prijatelja ispraćena na vječni počinak: Jedan od njih sahranjen uz brata...

Trojica prijatelja ispraćena na vječni počinak: Jedan od njih sahranjen uz brata koji je također poginuo u prometnoj

SHARE

Laktaši su od subote zavijeni u crno, kada su u prometnoj nesreći nastradali Milan Golubović (24), Saša Kudra (24) i Mišo Vujmilović (25). Danas su na njihovom ispraćaju na vječni počinak jauci parali nebo, dok je u ovoj općini bio proglašen dan žalosti.

Tužna povorka najprije je ispratila Vujmilovića, zatim Kudru, koji je sahranjen uz grob brata koji je također mlad poginuo u prometnoj nesreći koja se dogodila 2013. godine.

Nakon njih, na vječni počinak ispraćen je i njihov prijatelj Golubović, a došao je veliki broj građana i posljednji put se oprostio od tragično nastradalih mladića koje poznanici pamte kao momke za primjer.

Dan žalosti obilježen je spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi općine Laktaši, te zgradama javnih poduzeća i ustanova čiji je osnivač ova lokalna zajednica, a na javnim mjestima nisu održavani programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Mladići su poginuli u subotu, oko 3.30, u mjestu Kukulje, kod Srpca, kada je vozač izgubio kontrolu nad sitroenom C5 i sletio s puta u kanal.

“Automobil je potpuno uništen, kao da je pala bomba. Nismo mogli da prepoznamo o kojem autu se radi”, rekli su mještani, prenose Nezavisne.

Neki od njih kazali su da su se nesreća nagledali i ranije, ali da takav horor nikada nisu vidjeli.

Poznanik stradalih mladića tvrdi da je riječ o dionici puta gdje su nesreće česte.