Home Politika Stranka ‘Jedina opcija’ pozivala na prosvjed u Mostaru: Tko je Asim Dautović?

Stranka ‘Jedina opcija’ pozivala na prosvjed u Mostaru: Tko je Asim Dautović?

SHARE

Nakon višegodišnje agonije i gašenja Aluminija jučer je u Mostaru vodstvo ove tvrtke zajedno sa sindikatom i radnicima tražilo rješenja za budućnost ove tvrtke s vrhom hrvatske politike u BiH.

Mišljenja o ovom događaju su različita, piše portal Vrisak.info, čiji članak prenosimo.

Ono što svi znaju činjenica je kako su na prosvjedu ispred središnjice HDZ BiH bili radnici Aluminija te njihove obitelji, prijatelji i građani koji su im došli dati podršku.

Međutim, jedna je informacija najviše iznenadila, a radi se o jednoj politički aktivnoj osobi koja je preko Facebooka pozivala građane iz cijele BiH na prosvjede u Mostar, pa bi se moglo reći da je ipak bilo ubačenih elemenata o kojima se ništa nije znalo.

U pitanju je predstavnik političke stranke “Jedina opcija”, inače novoosnovane sarajevske stranke koja nema predstavnika hrvatske nacionalnosti (ili ih skriva). Ovu informaciju prenosi više medija u BiH.

Na osnivačkoj skupštini ove opcije sudjelovao je Ivan Pernar, bivši saborski zastupnik Živog zida.

S obzirom da je Pernar kandidat i za predsjednika Hrvatske koji nema nikakve šanse za predsjednika ako se u obzir uzmu glasovi Hrvata, pitanje je planira li on preko “Jedine opcije” dobiti izbore jer 400 tisuća Bošnjaka ima hrvatske dokumente?

Stranicu “Jedina opcija” na Facebooku vodi Asim Dautović iz Bihaća koji redovito dijeli Pernarove objave na Facebooku.

Tako su neki agoniju radnika Aluminija očito odlučili iskoristiti za prikupljanje jeftinih političkih bodova, kako za naredne izbore u BiH, tako i za one u Republici Hrvatskoj.

Jedno je sigurno, takvi nisu, a i neće, maknuti prstom kako bi se pomoglo radnicima Aluminija koji su se zbog godina gomilanja problema našli u jako teškoj situaciji, piše Vrisak.info