Home Zanimljivosti Dva ultraša potpuno gola penjali se po opasnoj stijeni na ulazu u...

Dva ultraša potpuno gola penjali se po opasnoj stijeni na ulazu u Split

SHARE

Guštao sam ujutro na balkonu, pio kavu. Čuo sam nekakve glasove. Bivali su sve glasniji, razaznao sam da govore francuski, priča nam šokirani čitatelj koji nam je poslao fotografije mladog i nagog dvojca, prenosi 24sata.hr

Oni su došli na “genijalnu” ideju penjati se na stijenu u Vukovarskoj ulici na ulazu u Split. Inače se u podnožju turisti fotografiraju. No većina na tome i stane, a ovi, pretpostavlja se “ultraši”, k’o od majke rođeni, krenuli su u alpinistički pothvat.

– Noć prije padala je i kiša i stijene su bile skliske. Pomislio sam da će biti sr***. Počeo sam vikati, pridružilo mi se još nekoliko ljudi i onda su, nasreću, počeli silaziti. Ja sam već razmišljao hoću li zvati HGSS – prepričao nam je šokirani čitatelj.

Procjenjuje da Francuzi imaju oko 20 godina. Svega se nagledao zadnjih nekoliko godina otkad je u gradu pod Marjanom festival elektroničke glazbe. Iako stijene nisu baš blizu samog festivala, očito nisu niti dovoljno daleko. Nagledali su se izbezumljenih djevojaka i mladića, razrogačenih bi očiju bauljali ulicama dok su oni svježi i naspavani rano ujutro kretali na kupanje. Mahali bi rukama oko glave kako da ih napada roj pčela, no oko njih nije bilo ničega. Veći je problem bio s onim što je bilo u njima. Tako su se Splićani i ovih dana pripremili na takve situacije, iskustva iz proteklih godina imaju dovoljno. Naravno, uz “tupa-tapa” glazbu po glavi i sve ostalo što neki prakticiraju, uvijek su moguća iznenađenja. Pravi je primjer veranje mladih Francuza.