Home Gospodarstvo Načelnik i izaslanstvo iz Velike Kladuše došli u Grude: Žele surađivati

Načelnik i izaslanstvo iz Velike Kladuše došli u Grude: Žele surađivati

SHARE

Uspješna priča općine Grude traje već duže vremena, broj zaposlenih pokazuje pozitivne trendove, strukturu zaposlenih čine uglavnom oni iz privatnih poduzeća, a nadu ulijeva i sve veći broj obrta koji su proizvodno orijentirani.

Više nego dovoljno razloga da u službenoj posjeti općini Grude kod načelnika Ljube Grizelja borave načelnik općine Velika Kladuša, Fikret Abdić sa savjetnikom Ervinom Abdićem, direktorom JKUP „Komunalije“ Amirom Đogićem i direktorom tvrtke „Alatuša“, Elminom Murtićem.

 

 

Delegaciju iz Velike Kladuše srdačno je primio načelnik općine Ljubo Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ i šef ureda općinskog načelnika, Josip Tomić. Kada je riječ o općini Grude, više nego zanimljivo je da je ona najpolicentričnija općina u BiH s razvijenim ruralnim područjima poput općine Velika Kladuša koja je koncipirana u 14 mjesnih zajednica. Po razvijenosti je među prvih 10 općina u BiH što je razlog i same posjete.

Domaćini su u protokolu posjete gostima Velike Kladuše predstavili poslovnu zonu „Pogana Vlaka-Poljanice“ koja se površinski prostire na 35 Ha, gdje ih je primio direktor GP “Putovi” Rajko Ćutuk.

Drugi dio posjete bio je tvrtki Violeta, koja je najveći proizvodni brand u BiH i jugoistočnoj europi. Zapošljavaju 1.000 ljudi i izvoze po cijelom svijetu. Općina Grude je pogranična općina sa Hrvatskom, kao i Velika Kladuša, gdje postoji volja za prekograničnu suradnju putem fondova EU.

Direktori Komunalija i Alatuše predstavili su svoje proizvode i programe i domaćini su pokazali interes za kupovinom istih, čime će se povećati proizvodnja i zaposlenost u velikokladuškim javnim tvrtkama.

Prilikom posjete načelnik općine Ljubo Grizelj je poklonio knjigu načelniku Abdiću, jer jedan od poznatih stanovnika Gruda bio je Antun Branko Šimić, piše Grude.com.