Home Crna kronika Svjedoci nesreće: ‘Nestao je s jet-skija, nije uopće vozio brzo’

Svjedoci nesreće: ‘Nestao je s jet-skija, nije uopće vozio brzo’

SHARE

Slovenski gost Boštjan Dolničar ljetovao je s obitelji u kampu Valkanela kraj Vrsara. Pao je u more, a potraga je obustavljena zbog mutnog mora. S njime je u trenutku pada bio i malodobni sin

Jugo koje se počelo dizati poslije podne i oblaci koji su najavljivali oluju još su više otežali jučerašnju potragu za nestalim slovenskim gostom iz autokampa Valkanela kraj Vrsara.

Zbog mutnog mora, zbog kojeg je vidljivost bila izuzetno loša, te najavljene oluje, nešto iza 16 sati donesena je teška odluka i potraga za Boštjanom Dolničarem (48) je obustavljena do daljnjega, objavilo je jučer ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Nastavljamo čim se uvjeti poboljšaju, istaknuli su. Ronioci, lučka kapetanija, policija, svi oni s više desetaka brodica od četvrtka su tragali za turistom iz Ljubljane, koji je to poslije podne pao s jet-skija i nestao.

– On je bodybuilder, a na more ovdje dolazi više desetaka godina i oduvijek vozi jet-ski. Njegova djeca se druže s mojom, dobro ga poznajem – rekao nam je slovenski gost iz Kopra.

foto: Ivan Grgat/24sata

Dok je nestali vozio jet-ski, na stražnjem je sjedištu s njim bio i njegov malodobni sin. Dijete se, prema priči svjedoka, u jednom trenu okrenulo jer su jetom vukli još jednu osobu na “ufo balonu” i tad mu je otac naprosto nestao.

– Nije vozio brzo. Mališan je počeo vrištati i onda su svi u blizini na brodicama shvatili da se nešto dogodilo. Svi su krenuli u potragu, pozvani su policija i vatrogasci, došli su i iz lučke kapetanije, no potraga zasad ne daje rezultata – kažu svjedoci.

Jet-ski stradaloga pregledala je policijska ekipa za očevid, a pregledali su i nizozemski gliser koji se u trenutku pada Slovenca nalazio ispred njega na moru. Njega su vozili mladići koji su rekli kako su naišli na veći val, a onda čuli viku i vidjeli da čovjeka s jet-skija više nema. Neki su odmah skočili u more, ali zbog mraka i dubine ništa nisu vidjeli.

foto: Ivan Grgat/24sataPrema prvim informacijama, smatralo se da je nesretni Boštjan udario glavom u upravljač ili doživio infarkt. No dok ga ne pronađu, ništa se sa sigurnošću ne može tvrditi, ističu u policiji.

Iz Nacionalne središnjice za traganje na moru izvijestili su i kako su se dva jet-skija sudarila u uvali Crnika nedaleko od Lopara na Rabu. U sudaru je sudjelovalo dvoje mlađih Mađara. Ozlijeđen je muškarac koji je prebačen u KBC Rijeka.