Home Crna kronika Frankurt: Dječak gurnut pod vlak, preminuo je

Frankurt: Dječak gurnut pod vlak, preminuo je

SHARE

Četrdesetogodišnji muškarac gurnuo je na frankfurtskoj glavnoj željezničkoj postaji osmogodišnjeg dječaka pod vlak i tako ga ubio. Osumnjičeni je pobjegao s mjesta događaja, ali je uhvaćen uz pomoć prolaznika i odveden u pritvor. Slučaj se istražuje kao ubojstvo, objavila je policija.

Prema policijskim navodima, svjedoci su rekli da se muškarac ženi tiho približio s leđa te gurnuo nju i dječaka na tračnice s perona VII. Četrdesetogodišnja žena uspjela se spasiti i izbjeći nadolazeći vlak. Njezin sin zadobio je, međutim, fatalne ozljede.

Policija je objavila da je počinitelj 40-godišni Eritrejac dodajući da još nije poznata veza između muškarca i njegovih žrtava pa tako nije poznat ni motiv ubojstva. Počinitelj je na ispitivanju, a dječakova majka u bolnici, gdje će također biti ispitana.

Nekoliko perona glavne frankfurtske željezničke postaje i najvećeg njemačkog željezničkog čvorišta zatvoreno je nakon incidenta. Prije manje od dva tjedna, 34-godišnja majka gurnuta je s perona na tračnice u Voerdeu, u saveznoj državi Sjevernoj Rajni Vestfaliji. Poginula je pod dolazećim vlakom.