Home Društvo Iz Vlade odgovorili na prozivke Miroslava Škore oko uhićenja na Korčuli

Iz Vlade odgovorili na prozivke Miroslava Škore oko uhićenja na Korčuli

SHARE

Nakon što je Miroslav Škoro na Facebooku komentirao snimku privođenje prosvjednika s Korčule koji je premijera Andreja Plenkovića dočekao s povicima ‘ćaća’, odgovorili su iz Banskih dvora.

“Ne mogu shvatiti onoga tko je dao policiji nalog za postupanje. Čime je čovjek koji drži natpis ugrozio bilo čiju sigurnost ili javni red i mir? Čak nije bio ni preglasan niti je ikoga vrijeđao. Kad dođeš u fazu da nemaš hrabrosti prići takvom čovjeku, popričati s njim i čuti što ga muči, nego na njega šalješ policiju, to je znak da si izgubio doticaj sa stvarnošću i sa svojim narodom”, napisao je Škoro.

“Vezano za događaj u Korčuli, nitko nije davao nalog policiji, već su policijski službenici nadležne policijske postaje na Korčuli postupili sami, sukladno zakonu. Predsjednik Vlade je štićena osoba i ne može davati niti daje naloge policiji da postupa”, prenio je tportal odgovor iz Vlade.

Dodali su i da čekaju da se “kandidat koji poziva na doticaj sa stvarnošću i s narodom udostoji pojaviti i odgovoriti na pokoje novinarsko pitanje, umjesto da kontinuirano od toga bježi”.

Podsjetimo, čovjek koji je na korčulanskoj rivi premijera Andreja Plenkovića dočekao s transparentom i povikom “Živio, ćaća” pušten je iz pritvora uz uz optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira.

Potvrdila je to za N1 glasnogovornica PU dubrovačke Davorka Bečić.