Home Društvo Još jedan način kako opekline od sunca riješiti za kratko vrijeme

Još jedan način kako opekline od sunca riješiti za kratko vrijeme

SHARE

Cindie Allen-Stewart (34) iz savezne države Teksas otkrila je kako brzo da ublaži opekotine koje je zadobila nakon izlaganja suncu. Na svom Facebook profilu podijelila je fotografije prije i poslije tretmana. Na fotografiji prije vidi se crvenilo na koži, dok se na fotografiji poslije ono potpuno povuklo. Rješenje je, u kako ona tvrdi pjeni za brijanje s mentolom.

“Mora biti pjena i u sebi treba da ima mentol. Nanesite je na mjesto s opekotinama i ostavite na koži. Osjetit ćete kako izvlači toplinu iz kože. Nakon 30 minuta pjena će izgledati kao da se otopila i bit će osušena. Na dijelu gdje imate opekotine osjećat ćete hladnoću, a to je dobar znak”, prepričava svoje iskustvo ova 34-godišnjakinja i savjetuje:

“Nakon toga isperite je mlakom ili hladnom vodom pod tušem”, dodaje. Tretman je, kaže, potrebno ponoviti sljedeći dan ako opekotina nije nestala.

Priznala je da za ovaj trik čula od jednog liječnika, ali nije vjerovala dok sama nije osjetila na svojoj koži. Ipak, svima preporučuje nanošenje kreme za sunčanje prije izlaganja sunčevim zracima kako do opekotina ni ne bi ni došlo.

Pjena za brijanje u mnogo slučajeva sadrži mentol i druge kemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osjećaj na koži. Mentol uklanja toplotu iz opekotina jer brzo isparava, pa je oporavak mnogo brži.