Home Crna kronika Nekada velika nada hrvatskog rukometa, danas brutalno premlaćiva 40-godišnjake

Nekada velika nada hrvatskog rukometa, danas brutalno premlaćiva 40-godišnjake

SHARE
Ispred jednog zadarskog noćnog kluba 41- godišnjega gosta pretukla su šestorica muškaraca. Policija sumnjiči i 23-godišnjeg Josipa Maršana, donedavno veliku hrvatsku rukometnu nadu, da je bio među njima.
Jednog po jednog privodila ih je zadarska policija zbog sumnji da su 20. srpnja ispred jednog noćnog kluba brutalno prebili 41-godišnjeg muškarca. Za jednim od osumnjičenika, koje su prepoznali na temelji videosnimke, još se traga. A najviši i najsnažniji među privedenima bio je Josip Maršan (23), do jučer velika nada hrvatskog rukometa!

Naime, Maršan je do prošlog proljeća igrao prvu hrvatsku rukometnu ligu za Umag i to vrlo zapaženo, toliko dobro da je za njega bio zainteresiran i PPD Zagreb. Čak je za njih odigrao i jednu prijateljsku utakmicu, bio je na pragu odlaska u redove najbolje hrvatske momčadi. Znao je zabiti i po sedam golova na utakmicama prve lige, prosječno je davao više od četiri gola u sezoni 2018/2019. Bio je iznimno talentiran za rukomet.

A onda se u ožujku ove godine sve srušilo – Hrvatski rukometni savez suspendirao ga je na dvije godine jer je bio pozitivan na doping testu. Maršanu su u krvi našli kokain.

– Kako se nastali događaj kosi s vizijom, ciljem te radom Rukometnog kluba Umag, klub je odmah po primitku rezultata HZJZ-a raskinuo Ugovor s igračem te isključuje mogućnost buduće suradnje – priopćili su tad iz RK Umaga.

Sad je Maršan posrnuo još dublje, s lisicama na rukama priveden je pod sumnjom da je skupa s još petoricom divljački prebio 41-godišnjeg muškarca. Petorica od njih šest rade kao zaštitari u noćnom klubu. Onome tko je inicirao tučnjavu prijeti i do osam godina zatvora.

Sudac istrage odredio je petorici osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti na utjecaj na svjedoke. Jednom od osumnjičenih pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.