Home Društvo Tuzlanski radnici zahtjevaju sankcioniranje odgovornih za uništenje tvrtki s područja Tuzle; smatraju...

Tuzlanski radnici zahtjevaju sankcioniranje odgovornih za uništenje tvrtki s područja Tuzle; smatraju da Aluminij ne treba dobiti novac iz proračuna

SHARE

Radnici uništenih tvrtki s područja Tuzlanske županije ponovo su na ulicama. I ove srijede u blizini zgrada pravosudnih organa tražili su pravdu. Dugogodišnji kriminal u GIKIL-u, propast Aluminija, Polihema, Livnice čelika, Aide, Fortune, Tvornice transportnih uređaja i brojnih drugih preduzeća, slika je gospodarstva u Bosni i Hercegovini.

U GIKIL-u je, prema dokazima Tužiteljstva, kriminal prisutan 16 godina. Primjeri su i brojne neuspješne privatizacije u zemlji, tisuće radnika ostale su bez egzistencije. Pravnici napominju da je to direktno kršenje Europske konvencije o ljudskim pravima.

Iz Sindikata solidarnosti poručili su da će, ukoliko Vlada Federacije odobri novčana sredstva iz proračuna za pomoć mostarskom Aluminiju, izaći na prosvjede.

Kako navode, u najmnogoljudnijoj županiji desetine tvrtki je uništeno, a tisuće radnika ostale su na ulici. Sve se to, dodaju, događalo naočigled svih nivoa vlasti. Pozivaju predstavnike vlasti na sankcioniranje odgovornih.