Home Društvo Fra Mario Knezović očitao bukvicu onima koji najavljuju party za tzv. Noć...

Fra Mario Knezović očitao bukvicu onima koji najavljuju party za tzv. Noć vještica u Širokom Brijegu

SHARE

Na društvenoj mreži instagram prije nekoliko dana pojavio se profil koji najavljuje party za tzv. Noć vještica u Širokom Brijegu.

Katolici generalno spornim vide ovakvu vrstu proslave s obzirom na to da se ona održava večer prije blagdana Svih svetih koji spada u zapovjedne blagdne.

Noć vještica kako je zovu protagonisti ima primjese mističnih i poganskih obreda koji su se slavili nekada davno prije dolaska kršćanstva i njegovog širenja.

Naime, vjerovalo se kako jednu noć u godini mrtvi ustaju iz svojih grobova i hodaju okolo.

Amerikanizacija i komercijalizacija i ovu je priču dovela do apsurda pa je Noć vještica danas prilika nekim mladim ljudima za zabavu, međutim, svećenici često ističu kako je takva vrsta zabave u suprotnsti s katoličkim naukom.

Fra Mario Knezović poznati je hercegovački franjevac i održao je bukvicu onima koji najavljuju ovu vrstu zabave, piše Ero.tel

Njegov komentar preuzeli smo s njegovog Facebook profila i prenosimo ga u cijelosti i bez uredničkih intervencija.

“HELLOWEEN ILI NOĆ VJEŠTICA NA ŠIROKOME BRIJEGU? ČISTO SUMNJAM!
Ovih dana, preko jedne Instagram stranice, najavljeno je obilježavanje Helloween večeri ili Noći vještica u Širokome Brijegu. Budući da postoje razni medijski „spinovi“ mislim da je i ovo u toj kategoriji. Očito se želi „probnim balonima“ ispitati stanje stvari u Hercegovini koja je obilježena katoličanstvom. Na objavi ne piše ni mjesto ni vrijeme. Donesene su samo fotografije, među njima i one sotonističke ikonografije s križem okrenutim naopačke, ali nema mjesta ni organizatora. Stoga, smatram da je ovo podvala na koju ne trebamo nasjedati. Protiv Helloweena treba i sada i uvijek dignuti glas i kazati mu NE. Naravno, tu mislim na NE od strane vjernika i onih koji žele slijediti stope Isusa Krista i nauk Katoličke crkve. Sama činjenica sotonističke ikonografije i stil rječnika najave govori da se radi o mračnim silama, tako se najavljuje: Krvavo dobra hrana i piće, jezivo dobar ambijent. Dakle, na ovu neslanu i neukusnu šalu, te želju stigmatizacije Hercegovine ne treba nasjedati. Mi svoj nauk i tradiciju znamo. U tom kontekstu ponavljam što napisah ranije o tom poganskom ritualnu.
Stvar je potpuno jasna: Ne može se sjediti na dvije stolice. Ne može se služiti Bogu i Sotoni. Svi oni koji misle da su kršćani, te će na Svisvete i Dušni dan pohoditi grobove svojih pokojnika i biti na Svetoj misi, a onda će na bilo koji način sudjelovati u proslavi „Helloween“ ili Noći vještica neka se odluče. Neka se odluče za jedno mjesto. Oba mjesta su nespojiva. Ako ste se odlučili za Boga, onda ne možete ići ili organizirati proslave u čast Noći vještica. A ako ste se odlučili za Helloween – Noć vještica, ne možete biti licemjeri i dolaziti moliti za vječnost i Bogu se klanjati. Bog kaže da pred nas stavlja blagoslov i prokletstvo. Biraj čovječe! Biraj jedno jer oboje je istodobno nemoguće. Ej, tikvu slave oni kojima je „tikva“ na ramenima!

Preporuka pratite Youtube kanal: Agape RTV”, napisao je on.