Home Crna kronika Marko je poginuo u Chicagu, a prevaranti zarađuju na tragediji

Marko je poginuo u Chicagu, a prevaranti zarađuju na tragediji

SHARE
Tijelo Marka Boškovića, koji je poginuo u direktnom sudaru u Americi, tek treba stići u Srbiju.
Međutim, na Instagramu su počeli da se pojavljuju lažni nalozi kojim se navodno prikuplja pomoć za njegove roditelje.

Njegova kuma, Aleksandra Đurović otkrila je medijima o kakvim se prevarama i manipulacijama radi.

Naime, Markovi prijatelji, rođaci i kolege pokrenuli su fondaciju koja je neki vid zahvalnosti za sve ono što je ovaj momak radio, ali su neki ljudi zloupotrijebili situaciju u kojoj se našla obitelj Bošković.

“Potpuna je izmišljotina da Markovi roditelji, a naši kumovi skupljaju novac za transport tijela i sahranu, kao i sve propratne troškove. Tu fondaciju je pokrenula Markova prijateljica Marija Čudić, a donacije su izvršili njegovi prijatelji, kolege, poznanici, rođaci koji smatraju da duguju neku zahvalnost i pomoć Markovoj porodici. Iz prostog razloga, Marko nema kome nije pomagao, davao”, počinje priču za Telegraf.rs Aleksandra, žena kojoj je Marko bio kum u svibnju 2019. godine.

Ona je dodala da Markov otac, Ljubiša, nije ni želio da prihvati novac koji je doniran preko fondacije sinovljevih prijatelja, ali kada su mu objasnili da je to samo jedan dug prema čovječnosti koju je Bošković imao, nekako je pristao.

S druge strane, naljutili su ih profili na Instagramu na kojima se šire apeli za pomoć Markovoj obitelji.

“Najviše su nas potresle te izmišljotine oko doniranja novca, kako je njegova obitelj nešto tražila i koristi tešku situaciju u kojoj se nalazi. Vjerujte mi, Markovi, kao i svi mi, u takvoj smo situaciji da nam ni milijuni ne mogu pomoći, jer ga ne mogu vratiti. Apelujem samo da svi ti profili na Instagramu, za navodnu pomoć Markovoj porodicu, lažni su. Ti nalozi koji skupljaju pratioce, pa prodaju stranicu, sve je to prevara”, priča bijesno kroz suze Aleksandra, a prenosi Atvbl.