Home Crna kronika U naletu motocikla smrtno stradala 45-godišnja žena

U naletu motocikla smrtno stradala 45-godišnja žena

SHARE

Radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće na Poljičkoj cesti u Splitu kraj zgrade HEP-a u kojoj je nedjelju u 22.13 sati smrtne ozljede zadobila 45-godišnja pješakinja državno odvjetništvo koje je rukovodilo očevidom je izdalo nekoliko naloga, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Između ostalog je odmah naloženo da se 25-godišnjem vozaču motocikla Yamaha, koji je naletio na pješakinju, uzmu uzorci krvi i urina radi utvrđivanja eventualne prisutnosti i koncentracije alkohola. Prema prvim rezultatima očevida, nesretna žena je prelazila kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza.

Kako je obavijestilo državno odvjetništvo, vozač motocikla Yamaha, splitskih registarskih oznaka se kretao Poljičkom cestom u smjeru istok-zapad i to lijevom srednjom prometnom trakom. Kod kućnog broja 73 je 60 metara prije obilježenog pješačkog prijelaza naletio na pješakinju koja se kretala u pravcu juga prema sjeveru.

Nesretna žena je iz svog smjera kretanja prešle četiri prometne trake te nastavila kretanje prilikom čega je motocikl udario u nju. Oboje su odvezeni na Hitni prijem KBC Split gdje je 45-godišnjakinja preminula u 23.06 sati.

Očevidom je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika uz policiju I sudskog vještaka za promet. Osim naloga za uzimanje krvi i urina motociklisti, naložila je obdukciju pokojnice i izradu prometno-tehničkog vještačenja, piše Slobodna Dalmacija.