Home Crna kronika Jeleni ljetos umrli otac pa muž, a sad joj poginuo sin

Jeleni ljetos umrli otac pa muž, a sad joj poginuo sin

SHARE
Dječak Duje (2) poginuo je u frontalnom sudaru kraj Vinkovaca. Auto je vozila mama Jelena, a vjerojatan uzrok nesreće su sklizak kolinik i neprilagođena brzina. Ljetos su Jeleni preminuli otac i suprug.

Moj maleni unuk, naš divni anđeo Duje, nije napunio ni tri godine, a sad ga, nažalost, više nema, drhtavim glasom govori dječakov djed.

Lice mu se grči u boli. Suze ni ne pokušava zaustaviti.

Cijeli Antin, maleno selo nedaleko od Vinkovaca, u potpunom je šoku. Nakon što je u ponedjeljak stigla vijest da je u prometnoj nesreći poginuo dječačić, svima je kroz glavu prošlo samo jedno pitanje: Bože, zašto!? Kakvo je to prokletstvo na toj obitelji?

Duje je bio u automobilu sa sestrom (5) i mamom Jelenom (32). Vjerojatni uzrok nesreće su sklizak kolnik i neprilagođena brzina. Jelena je automobilom prešla u zavoju u suprotni trak i udarila u Volkswagen koji je dolazio iz drugog smjera.

U dvorištu obiteljske kuće uz djeda su baka i teta, sestra Dujina preminulog oca Krune. Izgubio je bitku s teškom bolešću

– Što da kažem, ne mogu vjerovati da se ovo događa – govori teta kroz suze i bolne jecaje. Još nosi crninu u spomen na pokojnog brata, a obitelj je stigla nova tragedija.

Dujina baka stoji iza nje.

Rukama otire suze s lica pa napušta dvorište. Ulazi u kuću vidjeti je li se Dujina sestra (5) probudila. Djevojčica je u nesreći, nasreću, lakše ozlijeđena, a liječnici su zbrinuli i dvoje iz drugog automobila, 43-godišnjaka i 38-godišnjakinju iz Silaša.

Inače, Dujina mama Jelena se prije nekoliko godina doselila s obitelji u Antin iz Vinkovaca, gdje joj živi majka.

Jelenin pokojni suprug Kruno nekoć je bio instruktor vožnje. Nažalost, nedugo nakon doseljenja u Antin teško se razbolio. Nakon što je izgubila supruga, Jeleni je ubrzo preminuo i otac.

– Svima nam je teško. Nije to samo tragedija te obitelji, nego cijelog njihova sela. Ne možemo vjerovati da je ovo istina – govore rijetki mještani koje susrećemo na ulici. Svima je knedla u grlu.

– Jelena je čvrsta žena. No nakon svega ne znam kako će preživjeti gubitak djeteta. Umrli su joj suprug i otac. Brinula se o kućanstvu i bolesnoj majci. Njezina petogodišnja kći bila je jako vezana za brata. Čuli smo da je auto bio jako smrskan nakon sudara. Kamo je vozila djecu kad se to dogodilo, ne znam, ali ono što znam jest da se za njih brinula poput prave lavice – rekao je jedan od mještana jedva susprežući suze.

Susjedi obitelj opisuju kao složnu. Za mamu Jelenu imaju samo riječi hvale. Kažu da je brižna majka. Sve što je radila, radila je za djecu i pazila ih u svakom trenutku. Uvjereni su da Jelena nikad djecu namjerno ne bi izložila nikakvoj opasnosti.

– Otkad su se doselili bila je dobra i vrlo ljubazna prema svima, iako je rijetko izlazila iz kuće. Dječicu nikad niste mogli vidjeti na cesti. Uvijek su bili izrazito pristojni i mirni, vidjelo se da se brine o njima – priča nam Antun Matanović, prvi susjed obitelji.

24sata.hr