Home Zanimljivosti Ne nasjedajte ako niste već: Lažna dm-ova nagradna igra na facebooku

Ne nasjedajte ako niste već: Lažna dm-ova nagradna igra na facebooku

SHARE

Kompanija dm drogerie markt obavještava da je na društvenoj mreži Facebook plasirana lažna nagradna igra u kojoj su zloupotrijebljeni ime i logo kompanije dm, priopćili su iz ove kompanije.

S tim u vezi iz kompanije dm poručuju kako trenutačo ne organiziraju nagradnu igru u okviru koje sudionicima daruju vaučer u vrijednosti od 250 KM, kao što je navedeno na lažnom Facebook profilu. ”Informacija nije točna, a dm drogerie markt BiH ne stoji iza navedene aktivnosti i nema nikakve veze s njom. Molimo korisnike Facebooka da ne reagiraju na navedenu nagradnu igru, da ne šalju svoje osobne podatke, te ukoliko su u mogućnosti da prijave lažnu stranicu Facebooku“, priopćeno je iz dm-a.

”Pozivamo kupce i korisnike društvenih mreža da uvijek provjere naziv stranice koja objavljuje navodnu nagradnu igru, prethodne objave, način i jezik komunikacije. Pored naziva zvaničnog dm BiH Facebook i Instagram profila nalazi se plava oznaka s bijelom kvačicom koja potvrđuje da je to jedini, verificirani i službeni profil kompanije dm”, naglasili su iz dm-a.