Home Crna kronika Tri godine nakon brutalnog ubojstva, počeo postupak protiv njezinog supruga. Koji je...

Tri godine nakon brutalnog ubojstva, počeo postupak protiv njezinog supruga. Koji je to ključni detalj koji je posve promijenio tijek istrage?

SHARE

Započelo je ‘suđenje deseteljeća’, najčešća je fraza kojom započinju izvješća o početku sudskog postupka na beogradskom Višem sudu protiv Zorana Marjanovića kojeg se sumnjiči da je ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović. Slučaj je to koji intrigira javnost već tri godine, još otkako je objavljena vijest o nestanku folk pjevačice.

Jelena je 2. travnja 2016. u društvu supruga i kćerkice stigla na nasip u beogradskom kvartu Borča, gdje je išla je rekreativno trčati, dok su suprug i kćerkica otišli u šetnju. Tad je zadnji put viđena živa, njezino beživotno tijelo dan poslije pronađeno je u kanalu.

Prijavio je nestanak, ali je odmah bio sumnjiv

Suprug, koji je i prijavio nestanak, bio je prvoosumnjičeni, no zbog nedostatka dokaza optužnica nije podignuta sve do 2018. godine. U rujnu je održano pripremno ročište, a danas će se Marjanović prvi put oglasiti pred sudom. Iako je sam prijavio njezin nastanak, njegov iskaz policiji je bio u najmanju ruku sumnjiv. Priveden je, no prošao je poligrafu te je potom pušten zbog nedostatka dokaza.

U međuvremenu pojavile su se razne teorije, govorilo se o tome da ju je ubio kamiondžija, da iza svega stoji tajna sekta od koje je pokojnica primala prijetnje, bila je teorija o misterioznom čovjeku sa štapom (kasnije su ga i našli, no i on je pušten nakon poligrafskog ispitivanja), čak se sumnjalo i na silovatelja koji je pušten iz zatvora.

No, to su više bila naklapanja tabloida koje ova priča zadnje tri godine fascinira. Ulje na vatru dodalo je i gostovanje Marjanovića u reality showu ‘Zadruga’ u kojoj se nije libio govoriti o o tragediji.

Tragovi blata ga odali

iStock (ilustracija)

iStock (ilustracija)

Navodno je ključni detalj koji je posve promijenio tijek istrage bilo vještačenje odjeće osumnjičenog – tragovi blata pronađeni na njegovoj trenirci odgovarali su prema kemijskim sastavu blatu s mjesta na kojem je pronađeno Jelenino beživotno tijelo.

Prema optužnici, Marjanović je namamio svoju suprugu da siđu sa nasipa, a zatim je metalnim predmetom više puta udario u glavu. Pjevačica je preminula od snažnih udaraca koji su joj polomili lubanju. Ukoliko se dokaže krivnja, za teško ubojstvo Marjanoviću prijeti do 40 godina zatvora.