Home Vijesti Porezna u akciji: U danu otkrili 39 radnika ”na crno”

Porezna u akciji: U danu otkrili 39 radnika ”na crno”

SHARE

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH (PU FBiH) nastavili su u utorak s brzim kontrolama i na cijelom području Federacije BiH izvršili 233 brze kontrole.

Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanje radnika ”na crno”. U ovim kontrolama do 19:00 sati inspektori Porezne uprave otkrili su ukupno 39 neprijavljenih radnika, 47 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, tri objekta koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i šest objekata koji su radili bez dozvole za rad nadležnog tijela, navode iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti i zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez dozvole nadležnog tijela, zapečaćena su 22 objekata i u 83 slučaja izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 198.350 KM.

Aktivnosti se nastavljaju i u sljedećim danima i iz Porezne uprave FBiH pozivaju porezne obveznike da svoje poslovanje usklade s važećim zakonima, piše Bljesak.info