Home Vijesti Obavijest iz Doma zdravlja Ljubuški: Poštovani roditelji, koristimo ovu priliku za ispriku...

Obavijest iz Doma zdravlja Ljubuški: Poštovani roditelji, koristimo ovu priliku za ispriku zbog neugodnosti…

SHARE

Poštovani roditelji, koristimo ovu priliku za ispriku zbog neugodnosti koje ste doživjeli u Domu zdravlja Ljubuški, a zbog našeg propusta da Vas na vrijeme informiramo o planiranim aktivnostima, navodi se u priopćenju Doma zdravlja Ljubuški.

Naime, zbog velikog broja djece čiji su medicinski kartoni bili na odjelu Pedijatrije, dogovoreno je da se medicinski kartoni djece rođene 2006. i 2007. godine prebace na Odjel obiteljske/opće medicine.

Odjel pedijatrije bi po standardima zdravstvene zaštite, kako kod nas, tako i u svijetu, trebao brinuti o djeci do 7 godina, odnosno predškolskoj populaciji, a kasnije bi skrb o školskoj djeci trebali preuzimati odjeli školske te obiteljske/opće medicine.

Pošto školska medicina nije organizirana u Domu zdravlja Ljubuški, a kao specijalizacija više ne postoji, skrb o djeci iznad 7 godina trebaju preuzeti odjeli obiteljske medicine.

Mi nismo išli toliko daleko, nego smo ovaj problem premostili na način da smo djecu koja imaju 12, odnosno 13 godina, prebacili na Odjel obiteljske/opće medicine, ali smo o tome propustili informirati Vas kao roditelje, na čemu se još jednom ispričavamo.

Isto tako, medicinski kartoni sve djece koja su ranije bila pod intenzivnim nadzorom pedijatra, zbog teških kroničnih bolesti koje zahtijevaju nadzor i kroničnu terapiju će ostati na Odjelu pedijatrije.

Djecu čiji su medicinski kartoni prebačeni će na Odjelu obiteljske medicine, u slučaju potrebe, pregledavati doktori medicine, odnosno mladi liječnici koji su trenutno u smjeni, a ukoliko nema mladog liječnika u toj smjeni dogovorno će djecu primati ostali liječnici koji rade na Odjelu obiteljske medicine, zaključuje se u priopćenju Doma zdravlja Ljubuški.