Home Gospodarstvo Upoznajte ženu koja je umjesto Dalibora Ćubele zasjela na čelo UniCredit Bank...

Upoznajte ženu koja je umjesto Dalibora Ćubele zasjela na čelo UniCredit Bank d.d. u BiH

SHARE

Nadzorni odbor UniCredit Bank d.d. je odobrio imenovanje Amine Mahumutović na mjesto predsjednika Uprave UniCredit Bank d.d., uvjetovano suglasnošću nadležnih tijela Bosne i Hercegovine.

Amina Mahmutović, trenutno članica Uprave odgovorna za Upravljanje rizicima, zamijenit će Dalibora Ćubelu, koji je imenovan na mjesto zamjenika predsjednika Uprave i general managera Zagrebačke banke d.d., uvjetovano suglasnošću nadležnih tijela Republike Hrvatske.

“Veoma smo zadovoljni što je Amina odabrana da bude novi predsjednik Uprave, obzirom da je izrasla u lidera unutar naše grupacije i upućujemo joj najtoplije čestitke za novu poziciju. Njeno izuzetno iskustvo u bankarstvu i na rukovoditeljskim pozicijama će osigurati nastavak dobrih rezultata UniCredit Bank kao vodeće banke na tržištu Bosne i Hercegovine. Aminino imenovanje istovremeno potvrđuje da su naša ulaganja u ljude plodonosna. Sigurni smo da će banka sa Aminom na čelu nastaviti sa ostvarivanjem izvanrednih rezultata”, izjavili su ovom prilikom Gianfranco Bisagni i Niccolo’ Ubertalli, direktori Komercijalnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Europi.

UniCredit Banka je dobila veliko priznanje od magazina “The Banker” koji joj je dodijelio nagradu “Banka godine” u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu, piše Vrisak.info