Home Politika Ministarstvo ne može zaustaviti imenovanje veleposlanice Mlinarević zbog pitanja stručne spreme: Drugi...

Ministarstvo ne može zaustaviti imenovanje veleposlanice Mlinarević zbog pitanja stručne spreme: Drugi pišu: Licemjerno je to

SHARE

Zadnjih nekoliko tjedana kruže glasine o tome kako bi moglo doći do poništenja imenovanja Martine Mlinarević Sopte za veleposlanicu zbog neodgovarajuće stručne spreme, objavio je Pogled.ba.

Ipak, službene potvrde o tome nije bilo, a danas se o svemu oglasio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak koji je za portal Ero.tel rekao kako će Martina Mlinarević Sopta biti imenovana za veleposlanicu BiH u Češkoj, unatoč činjenici kako posjeduje samo srednju stručnu spremu.

Crnadak je rekao kako Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema nikakvu drugu opciju osim provesti odluku koju je donijelo Predsjedništvo BiH.

-Kada govorimo o imenovanju veleposlanika, to su isključivo odluke koje donosi Predsjedništvo BiH i koje mi provodimo sukladno zakonskim odrednicama. Ministarstvo vanjskih poslova BiH će provesti ono što je njegova zadaća i mi ne možemo zaustaviti imenovanje veleposlanice Mlinarević ili ga poništiti. Jedino Predsjedništvo BiH može donijeti takvu odluku – rekao je ministar Crnadak za Ero.tel.

Podsjećamo, jučer se pojavio dokument u kojem se navodi kako veleposlanica Mlinarević nije dostavila diplomu o visokoj stručnoj spremi koja je propisana Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji Ministarstva vanjskih poslova BiH, te je zatraženo da istu dostavi radi kompletiranja dosijea. Mlinarević je 15. listopada rekla kako ne može dostaviti diplomu, te kako je Predsjedništvo BiH od samog početka procedure imenovanja upoznato s tom činjenicom.

-Također, informirala je da je u “dogovoru sa češkim veleposlanstvom, razgovarala i odlučila prebaciti svoj apsolventski status, i završni ispit odraditi u Češkoj – navodi se u dokumentu.

Ero.tel piše kako je licemjerno da ona koja je godinama žestoko kritizirala ovakve pojave i na njima izgradila imidž, sada radi isto što rade akteri priča o kojima ona govori.

Čitav tekst Ero.tela pročitajte OVDJE