Home Društvo Besplatno klizalište za sve, bogata gastronomska ponuda, kućice i bendovi, Zimski grad…...

Besplatno klizalište za sve, bogata gastronomska ponuda, kućice i bendovi, Zimski grad… Evo što sve Grad Ljubuški sprema za Advent

SHARE

Što sve Ljubušake čeka u narednih mjesec dana u okviru manifestacije “Advent u Ljubuškom”, danas su na tiskovnoj konferenciji u Gradskoj upravi prezentirali gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, ravnatelj JU Parkovi Ljubuški Vedran Markotić, ravnatelj JU Kulturno-športski centar Ljubuški Ivan Bebek, te Davorin Medić u ime Udruge STAP, piše Radio Ljubuški. 

Gradonačelnik Barbarić je odmah na početku predstavljanja programa Adventa istaknuo kako su željeli godinu u kojoj je Ljubuški proglašen gradom obilježiti dostojanstveno.

Vjerujem da smo pripremili zanimljive sadržaje koji će pobuditi interes naših sugrađana kako bismo svi zajedno u što ljepšem ozračju dočekali nadolazeće blagdane“, istaknuo je gradonačelnik.

Svi događaji će se odvijati pokraj zgrade Gradske uprave, u prostoru Zimskog grada.

Tu će biti ulaz gdje će biti izražavana dobrodošlica svima koji ulaze u prostor Zimskog grada. Imamo pet adventskih kućica na kojima će biti prezentirana gastronomska ponuda Ljubuškog i Hercegovine gdje će se moći kupiti razna jela po promotivnim cijenama. Na kraju ove aleje, budući da se prolazi između drvoreda, biti će dva i pol metra visoka štalica gdje će biti mali Isus jer bit Adventa jeste i u onom iščekivanju dolaska Božića i rođenja Isusa“, rekao je direktor Parkova Markotić.

On je istaknuo kako vjeruje da će najzanimljivije mnogim Ljubušacima, ali i građanima iz okolnih mjesta biti upravo klizalište dimenzija 20×10 metara koje će se nalaziti u ulici iza zgrade Gradske uprave.

Dakle, imamo klizalište od 200 kvadrata na kojem ćemo omogućiti besplatno korištenje svima koji žele ili naučiti klizati ili već znaju klizati. Klizalište će biti natkriveno jer nismo htjeli riskirati da nekoliko kišnih dana pokvari doživljaj“, dodao je Markotić.

Klizalište će biti u funkciji svakim danom od 13 do 21 sat.

On je dodao kako će se u sklopu Zimskog grada nalaziti i šatori gdje će biti postavljene klupe i stolovi, tako da posjetitelji mogu sjesti, odmoriti i nešto pojesti.

Biti će organizirano više događaja za sve kategorije građana, od naših najmlađih do najstarijih, mogu samo poručiti našim sugrađanima da uživaju u onome što slijedi“, istaknuo je Markotić.

Ivan Bebek je rekao kako su zajedničkim snagama pokušali što kvalitetnije pripremiti program koji će se odvijati 24 dana u okviru Adventa.

Naime, Advent počinje 1. prosinca paljenjem prve Adventske svijeće, a trajati će do 24. prosinca kada će biti dijeljen bakalar građanima, s time što će klizalište ostati otvoreno sve do 6. siječnja 2020. godine.

Željeli smo da u ovu manifestaciju uključimo najširu društvenu zajednicu, skoro sve one koji su htjeli i bili zainteresirani da zajedno s nama dočekaju ovaj Božić i veselimo se kroz Advent. Svake nedjelje će biti paljena jedna adventska svijeća. Prva će biti upaljena 1. prosinca u nedjelju i to će biti jedan lijepi trenutak i jedna lijepa gesta jer će sve naše župe s područja Ljubuškog sudjelovati u paljenju svijeća. Prvu svijeću će upaliti samostan i župni ured Humac, potom slijedi 8.12. paljenje svijeće župe Studenci.

Narednu nedjelju, 15.12. je paljenje svijeće župa Veljaci i Šipovača, a 22. prosinca u paljenju svijeće će sudjelovati župe Klobuk, Grljevići i Vitina.

Osim ova četiri dana paljenja adventskih svijeća, ostali program smo popunili različitim kulturnim-športskim i zabavnim sadržajima. U ponedjeljak (2. prosinca) nakon paljenja prve svijeće bit će susret sa gospodarstvenicima. Naši gospodarstvenici će sa građanima i sa svojim poslovnim partnerima i zaposlenicima napraviti jedno druženje. Zainteresirali smo i naše udruge, pa će tako 5. prosinca svoje druženje pod šatorima imati Udruga lovaca Kravica, 6.prosinca Udruga pčelara, 10. prosinca Udruga Vinara, a 13. prosinca Udruga maslinara“, rekao je Bebek.

On je dodao kako su se i sportski klubovi uključili u ovu manifestaciju pa će tako 13. prosinca biti organizirano druženje s nogometnim klubom Ljubuski, a 9. prosinca druženje s rukometnim klubom Izviđač.

Foto klub Fokus će imati svoje druženje 4. prosinca, HKD Napredak 7. prosinca, a Gimnazija Ljubuški će 6. prosinca izvesti program za sv. Nikolu, dok će u večernjim satima 14. i 15. prosinca biti organizirano večernje druženje uz nastup mađioničara.

Što se tiče kulturne ponude, u sklopu Adventa će biti održana i knjižnica na otvorenom tako da svi čitatelji Knjižnice i ostali građani mogu doći i razmijeniti knjige s drugim građanima, ili sa Knjižnicom, a biti će održana i književna večer na kojoj će sudjelovati brojni ljubuški pjesnici i književnici. Također, planirana je i izložba likovnih radova.

Nekoliko gospodarskih subjekata je iskazalo interes za druženjem u šatorima, pa će tako biti nekoliko večeri kada će naši gospodarstvenici prezentirati svoje mogućnosti građanima. Ističem kako još uvijek ima mjesta i pozivamo sve one koji žele, a koji se nisu prijavili da se još uvijek mogu prijaviti da budu dio ovog programa“, istaknuo je Bebek.

Što se tiče zabavnog programa, svoj obol ovoj manifestaciji će dati Ansambl Srednje glazbene škole Ljubuški koji će održati koncert 20. prosinca, potom ljubuški bend u sastavu Josip Bošnjak, Nikola Granić i Mario Brkić koji će zabavljati građane 21. prosinca. Frama Humac će održati koncert 17. prosinca, a ljubuške Dream team Babe će imati svoj nastup 19. prosinca.

Davorin Medić je istaknuo kako će se Udruga Stap pobrinuti da svih večeri pod šatorima pripreme nešto slasno za građane.

Biti će cjelodnevni roštilj, svaki dan ćemo imati prekrasne hercegovačke uštipke. Bit će tu fritula, palačinka, vafli, raznoraznog roštilja, kotlovine, bakalara na bijelo, salate od hobotnice, lignji, rižota…“, nabrojao je Medić.

U audiozapisu poslušajte što su o programu “Adventa” rekli gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, ravnatelj JU Parkovi Ljubuški Vedran Markotić, ravnatelj JU Kulturno-športski centar Ljubuški Ivan Bebek, te Davorin Medić u ime Udruge STAP.