Home Crna kronika Nikola (21) poginuo je vozeći motor 120 na sat, a otac nema...

Nikola (21) poginuo je vozeći motor 120 na sat, a otac nema mira

SHARE

Otac Nikole Radulovića (21) koji je sredinom ove godine poginuo vozeći motor kroz Lozovik kod Velike Plane u Srbiji, ne može se pomiriti sa tim da njegovog pokojnog sina u raznim komentarima i tekstovima ljudi opisuju kao nasilnika za volanom.

Tvrdi da se njegov sin kretao velikom brzinom, od skoro 120 kilometara na sat, ali da on nije glavni krivac za tragični sudar.

– Akcenat se baca na veliku brzinu mog sina, mi smo dobili vještačenje sa Saobraćajnog fakulteta iz Beograda, gdje je jasno prikazana brzina od 119 kilometara na sat, a razdaljina je u trenutku kada je čovek počeo da izlazi sa zemljanog puta bila 105 metara – priča otac Jovan.

Sa tolikom razdaljinom i tolikom brzinom, Nikola bi imao svega 3 sekunde vremena reagirati. Čovjek koji se uključivao na glavni put, prema video snimku koji je Telegraf ljetos objavio, to je činio poprilično sporo i neodlučno.

Nikola Krauč Radulović

Foto: Facebook/Nikola Krauč Radulović

Upravo u tome otac vidi najveći problem – umesto da propusti vozilo na glavnom putu, vozač automobila prešao je preko raskrsnice i to veoma sporo, što je dovelo do nezgode.

– Uzajamno su mogli da se vide i vidjeli su se, kako vještaci i tvrde, ali je mercedes mom sinu uskratio prvenstvo prolaza, iako u zakonu pod članom broj 47 jasno piše da svako tko se uključuje sa zemljanog puta na asfaltni, dužan je propustiti sva vozila i sve sudionike u prometu koji se tim putem kreću, to jasno kaže i nalaže zakon, a na nama je da to poštujemo, ali vozač mercedesa to nije poštovao. Moj sin jeste doprinio nesreći zbog svoje brzine, ali nije glavni krivac, i ne znam zbog čega se u nalazu vještaka ne spominje zakon i član 47, već se peru ruke od cjelokupne situacije – navodi otac, a piše Telegraf.