Home Šport Bivši igrač Želje komentirao Ligu prvaka sad ga prozivaju za rasističke izjave:...

Bivši igrač Želje komentirao Ligu prvaka sad ga prozivaju za rasističke izjave: “Ispali su iz forme kad je stavio crnce u zadnju liniju”

SHARE
Bogdanović je bio gost u studiju RTS-a i komentirao je susret između Barcelone i Borussije Dortmund.

Na poluvremenu je najprije održao monolog o napadaču Barce Ousmaneu Dembeleu, a potom nije birao riječi kada je govorio o tamnoputim igračima njemačke ekipe.

Najprije je govorio o apsurdu da Dembele košta 150 milijuna eura.

“Čovjek je plaćen s bonusima 150 miliona eura. Toliko treba Kliničkom centru Srbije da se totalno renovira kako bi se sedam miliona stanovnika Srbije kvalitetno liječilo. Barcelona mu je prvo angažovala nutricionistu da mu objasni da se ne treba hraniti u restoranima brze hrane. Onda su mu angažovali psihijatra da mu objasni da je profesionalni nogometaš i da po noći ne smije da gleda porniće i da sa svojim rođacima organizuje takmičenje u videoigrama”, rekao je Bogdanović.

Bogdanović je potom utvrdio da je Borussia ispala iz forme jer je trener Lucien Favre odlučio igrati s crncima i u obrani.

“Oni su ispali iz forme još u travnju pred završnicu Bundeslige kad je trener odlučio da igra u zadnjoj liniji sa četiri crnca. Tad mu je krenulo sve niz vodu i nije se oporavio do danas. On je već ‘pečen’ i mislim da su njemu dani već odbrojani”, rekao je Bogdanović, piše Klix.ba