Home Zanimljivosti Supružnici Izetbegović i Zvizdić u Mekki obavljaju umru

Supružnici Izetbegović i Zvizdić u Mekki obavljaju umru

SHARE

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović boravi u posjeti Saudijskoj Arabiji.

Tu je posjetu, sudeći prema fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, Izetbegović iskoristio za obavljanje umre u Mekki.

Sa Izetbegovićem je u društvu njegova supruga, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović, te potpredsjednik SDA i predsjedavajući Vijeća ministara BiH na odlasku Denis Zvizdić, prenosi Faktor.

Klix piše kako je umra vrsta islamskog hodočašća koja ima za cilj posjetu Kabi i obavljanje određenih vjerskih obreda.

Umra nije obavezna, već dobrovoljna i preporučena islamska praksa koja ima veliki broj vjerskih elemenata kao i kod obavljanja hadža.

Po povratku iz Mekke Zvizdića i Izetbegovića očekuje proces formiranja vlasti na državnom niovu i nivou FBiH. Inače, Zvizdić se u određenim kombinacijama spominje i kao potencijalni ministar vanjskih poslova. On prvobitno nije bio zainteresiran za tu funkciju, a sada ostaje da se vidi da li se nešto u međuvremenu promijenilo, piše Klix.ba