Home Društvo Pogledajte i poslušajte što se događalo na Susretu gospodarstvenika u Ljubuškom

Pogledajte i poslušajte što se događalo na Susretu gospodarstvenika u Ljubuškom

SHARE

Praksa susreta Gradske uprave Ljubuški te poslodavaca i samostalnih poduzetnika, pomalo postaje uobičajna praksa, prvo je održan Ljubuški gospodarski forum 2017. godine na Koćuši, zatim prošle godine u ovo vrijeme susret s dijasporom u Zagrebu te je preksinoć na prvi dan javne rasprave o nacrtu proračuna Grada Ljubuškog za 2020. godinu održan „Susret ljubuških gospodarstvenika 2019.”.

Gospodarstvenici su došli u hotel Bigeste bi pridonijeli da okupljanje bude i institucionalizacija gospodarstvenika kroz Udrugu ljubuških gospodarstvenika te da kroz tu udrugu Grad Ljubuški dobije partnera u samom procesu izrade proračuna, jer ipak su poslodavci i privatni poduzetnici, ti koji ga pune svojim radom i privređivanjem.

Kako je istaknuo šef Službe za gospodarstvo i financije grada  Ljubuški Stipe Bubalo, poduzetnici pokreću gospodarstvo naprijed, omogućuju blagostanje društva ako im poslovi dobro idu i osiguravaju perspektive budućim generacijama.

Na samom početku prisutne gospodarstvenike je pozdravio gradonačelnik Nevenko Barbarić koji ih je upoznao s projektima Gradske uprave, razvojnim planovima te aktualnoj gospodarskoj situaciji.

susret gospodarstvenika2019 fotke 4Uoči glasanja za Inicijativni odbor, sinoć je gradonačelnik Nevenko Barbarić održao zanimljiv govor o stanju gospodarstva u Ljubuškom.

Govorio je o projektima koje je Grad Ljubuški proveo u godini koja je na izmaku, o tome što sve planiraju u nadolazećoj 2020. godini, osvrnuo se na razne teme iz sfere gospodarstva, odlazak mladih, stanje radne snage, uvjete investiranja…

Poslušajte govor gradonačelnika

 

susret gospodarstvenika2019 fotke 20Nakon gradonačelnika, šef Službe za gospodarstvo i financije grada  Ljubuški Stipe Bubalo je govorio o usvojenom rebalansu proračuna za 2019. godinu te o prijedlogu Proračuna za 2020. koji je trenutno na javnoj raspravi. Poslušajte izlaganje Stipe Bubala

 

susret gospodarstvenika2019 fotke 24Predavanje o aktualnoj gospodarskoj situaciji o BiH održao je prof. Nikola Papac. Poslušajte

 

susret gospodarstvenika2019 fotke 5O stanju u državi i stanju u gospodarstvu iz perspektive poslodavca govorio je Ante Tomić, vlasnik tvrtke AT Kerametal. Poslušajte njegov govor

 

Nakon svih izlaganja, gradonačelnik Barbarić je inicirao uspostavljanje Udruge koja će okupljati ljubuške poduzetnike.

Prihvaćen je njegov prijedlog da se oformi Inicijativni odbor koji će pripremiti teren za uspostavljanje udruge koja će okupljati ljubuške poslodavce.

Inicijativni odbor ima zadaću u roku od 60 dana napraviti akte i pripremiti izbornu skupštinu Udruge ljubuških poslodavaca.

Članovi inicijativnog odbora su Zoran Vukšić, Miro Rupčić, Mladen Džajić, Tonćo Vukojević, Dragan Pavlović, Stipe Primorac i Vedran Markotić.

Uspostavljanjem Inicijativnog odbora završen je formalni dio sinoćnjeg susreta gospodarstvenika u hotelu Bigeste, a nakon toga okupljeni su prošetali do Zimskog grada.