Home Nekategorizirano U ZIMSKOM GRADU NA KLIZALIŠTU Tko je djevojčica iz BiH koja je...

U ZIMSKOM GRADU NA KLIZALIŠTU Tko je djevojčica iz BiH koja je migrantu pružila ruku nakon pada na ledu

SHARE

U Hadžićima na WinterFestu na klizalištu u utorak navečer su uživali mališani ali i migranti koji su smješteni u migrantskom centru Ušivak kod Hadžića.

Na klizalište su se tako došli malo poveseliti i migranti iz dalekih zemalja koji bježe od životnih nedaća koje su stigle pred njih.

Posebnu pažnju tom prilikom privukla je fotografija na kojoj djevojčica pomaže jednom od migranata koji je pao na klizaljkama.

Djeca su uvijek važila za najiskrenija bića. Ne sude po boji kože i na osnovu religije-znaju samo za ljubav i radost….

Posted by Hadžići WinterFest on Srijeda, 18. decembar 2019.

“Djeca su uvijek važila za najiskrenija bića. Ne sude po boji kože i na osnovu religije, znaju samo za ljubav i radost. Dragi prijatelji, ako prepoznajete djevojčicu sa fotografije, našu heroinu, javite nam. Željeli bismo je kontaktirati i nagraditi besplatnim klizanjem do zatvaranja Festivala” – napisali su na Facebook stranici organizatori, prenosi Hayat.ba.

Iz WinterFesta napominju kako su ugostili migrante na klizalištu kako bi im malo olakšali tešku situaciju.

Osnovno ljudsko pravo jeste pravo na pravedan, lijep i sretan život, a naša osnovna dužnost jeste da omogućimo ta ista prava onima koji to nemaju. Makar na ovaj način uveseliti ih i skrenuti misli sa onih nedaća koje su ih zadesile – naveli su iz WinterFesta.