Home Crna kronika Zapalio cigaretu u vožnji pa raznio automobil

Zapalio cigaretu u vožnji pa raznio automobil

SHARE

Pušenje u automobilu napravilo je veliki problem vozaču koji je prije paljenja cigarete upotrijebio sprej za osvježavanje zraka. Tako je izazvao eksploziju koja je potpuno uništila automobil i ugrozila njegov život.

Incident se dogodio pred očima brojnih prolaznika u prometnoj ulici engleskog grada Halifaxa.

Lokalni mediji prenose kako je eksplozija uništila automobil. Stakla su popucala, a oštećenja su primjetna i na vratima, odnosno prtljažniku.

Sjedio sam u obližnjem baru kada je auto eksplodirao, napisao je jedan korisnik Twittera.

Britanski Mirror prenosi da je vozač, na svu sreću, iz automobila izašao s manjim ozljedama.

U izvještaju policije navodi se kako je vozač najprije osvježivačem zraka poprskao unutrašnjost automobila, a potom zapalio cigaretu koja je izazvala eksploziju boce.

Ubrzo je s manjim ozljedama napustio vozilo, a pomoć mu je ukazana na mjestu nesreće. Ulica u kojoj se dogodio incident bila je blokirana zbog očevida.

Automobil je doslovno eksplodirao ispred mog stana. Cijela se zgrada zatresla, a prozori su podrhtavali, opisao je eksploziju jedan stanovnik Halifaxa.

Britanska policija je poslije ovog događaja upozorila vozače o mogućim opasnostima upotrebe osvježivača zraka, odnosno kemijske reakcije koja se događa kada aerosoli iz spreja dođu u kontakt s otvorenim plamenom.