Home Društvo NEVJEROJATNA TRANSFORMACIJA! Odlučio smršati zbog sina, nije želio da mu dijete raste...

NEVJEROJATNA TRANSFORMACIJA! Odlučio smršati zbog sina, nije želio da mu dijete raste bez oca

SHARE

Gordon Gauss odlučio je živjeti dulje zbog svog dvogodišnjeg sina. Međutim za čovjeka koji je u jednom trenutku dosegao 200 kilograma, to nije nimalo lak zadatak.

Već u srednjoj školi imao sam višak težine, oko stotinjak kilograma. Pred kraj prve godine fakulteta nakupio sam još dodatnih kilograma – kaže. Tijekom studentskih godina, Gordon je bio sve manje i manje aktivan i jednostavno je jeo više. Kad je završio faks, imao je 150 kilograma. Pomalo je zapadao u depresiju.

Zaposlenje, stres i svakodnevni život negativno su utjecali na njega pa je sa samo 26 godina već imao 175 kila. Znao je da nešto mora poduzeti, pa je otišao na dijetu. Skinuo je 60 kilograma, ali bez motivacije da nastavi, prestao je pratiti obroke, prestao je ići u teretanu, a depresija se pojačavala i kilogrami ponovno rasli. Došao je do ‘magične’ brojke od 200 kilograma koje je držao do siječnja 2018. godine.

Ne znam kako mi nije bilo dosadno jesti toliko – kazao je. Nije mogao ustati i sići stubama. Nije se mogao kretati po kući.

Nisam mogao ništa učiniti – prisjeća se Gordon. U doba kad je smršavio u njegov život su ušli njegova supruga i sada dvogodišnji sin.

Kako se u siječnju 2018. obilježilo deset godina od smrti svekra od srčanog udara, Gordonu se tada upalila žaruljica.

Razmišljao sam o tome. Razmišljao sam o svom dvoipolgodišnjem sinu i rekao si: “Moram smršavjeti da bih mogao biti ovdje zbog njega”– kazao je i dodao da je odlučio skinuti kile unatoč svojim problemima s depresijom. Morao je to učiniti za sina.

Na putovanje nije krenuo sam, već je imao pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje da mu pomogne u borbi s depresijom, te osobnog trenera.

Brojao je kalorije i sa suprugom dijelio zdrave recepte za njih dvoje. Odrekao se gotovo svog šećera i prerađene hrane. U samo 10 mjeseci, sve ove navike pomogle su mu da spadne na 120 kilograma, odnosno izgubi punih 80.

– Došao sam do toga da nisam mogao hodati 10 minuta, a da me ne bole koljena i leđa i da sam gotov nakon 20 minuta. Prije tri tjedna izašao sam i trčao 10 kilometara. Znači sve se dramatično promijenilo. Moja razina energije je sjajna. Otkrivam da mi treba manje sna – objasnio je.