Home Crna kronika Monika otkrila POSLJEDNJE RIJEČI MONSTRUMA prije nego što ju je pustio: ‘Sa...

Monika otkrila POSLJEDNJE RIJEČI MONSTRUMA prije nego što ju je pustio: ‘Sa sobom nosi ogroman nož’

SHARE

Nakon devet dana u nedjelju je u selu Pasjača kod Niša pronađena Monika Karimanović (12), djevojčica koju je 20. prosinca, dok je bila na putu u školu, oteo osuđeni višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski brijač. Kad je primijetio da se nešto događa, Jovanović se dao u bijeg iz kuće u kojoj su se skrivali i tako umakao policiji koja ga još uvijek traži.

“Živ im u ruke neću pasti”, navodno je rekao Jovanović prije nego što je pustio Moniku. Tako je djevojčica policiji opisala posljednje trenutke otmice, prenosi Srbija Danas. Rekla im je i da sa sobom nosi ogroman nož.

Monika je u nedjelju poslijepodne kolima Hitne pomoći uz pratnju policije odmah prebačena u Klinički centar u Nišu. Premda je pronađena s ogrebotinama i manjim ozljedama te iscrpljena i slaba, svjesna je i prvo je zatražila da zagrli mamu.

“Monika je stigla do nas kolima Hitne pomoći uz pratnju policije. Ono što je bitno je da su odmah napravljene sve psihološke analize, uzet je uzorak krvi i vodila je razgovor s psihologom i ljudima iz Centra za socijalni rad “,rekao je Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra u Nišu, za Novosti, i dodao:

Komunicira s roditeljima i nama liječnicima.Ima ozljede i ogrebotine na rukama i nogama. Imala je pregled kod ginekologa i u toku večeri više puta će pričati s psihologom. S njom će večeras biti majka.

Kako doznaje Blic, djevojčicu će još neko vrijeme zadržati u bolnici kako bi obavili su potrebnu dijagnostiku. Prema riječima liječnika neće biti vršeni nikakvi zahvati jer nema ozbiljnijih povreda.

Pronalazak malčanskog brijača

Malčanski brijač djevojčicu je oteo na putu do škole. Danima su se skrivali po skrovištima, napuštenim kućama i grobljima dok su za njima jurili policija, vojska, BIA, lovci i druge organizirane skupine te građani. Sumnja se da je Jovanović neka skloništa unaprijed pripremio što ukazuje na pomno planiranje otmice.

Emil Živić iz Niša koji je slučano pronašao Ninoslava Jovanovića i otetu djevojčicu u selu Pasijača, rekao je za Novosti da još uvijek ne može vjerovati:

“Moj sin i ja smo otvorili vrata vikendice koja pripada mojoj punici i ugledali Malčanskog brijača i Moniku Karimanović. Jako nam je teško. Pa zar se u našoj kući krio?”

Emil je sa sinom u nedjelju došao na selu kako bi zaklali svinju, a onda je odlučio provjeriti i kuću punice u kojoj nitko dugo nije bio.

“Sada sam došao iz policije. Sin i ja smo dugo davali izjave. I dalje ne mogu vjerovati što se dogodilo. Pod stresom sam i loše mi je. Znate ja sam srčani bolesnik i ovo mi sve teško pada. Kada sam ga ugledao, svijet mi se okrenuo. Odmah smo pozvali policiju. Nismo se dvoumili nijednog trenutka. Vidio sam ih u kući koja je pripadala mojoj pokojnoj punici, opći kaos. Ne znam. I dalje mislim da sanjam”,rekao je Živić.