Home Crna kronika Državljanin BiH kontroliran na letu iz Beča i predan službenicima MUP-a HNŽ

Državljanin BiH kontroliran na letu iz Beča i predan službenicima MUP-a HNŽ

SHARE

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 29. prosinca 2019. godine, lišili su slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine. Na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi lišen je slobode R.G. (1970.) jer je za njim Policijska stanica Ugljevik raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Predat je službenicima PS Ugljevik.

Na izlasku iz BiH na prijelazu Rača lišen je slobode B.L. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi neizvršavanja sudske odluke. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Istoga dana, prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Izačić lišen je slobode D.G. (1963.) jer je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Prijedor.

Službenici JGP Zvornik, 29. prosinca 2019. godine, lišili su slobode dvojicu bh. državljana. Za R.G.(1994.), koji je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak, ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Za D.G. (1977.), također je utvrđeno da se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora, a potražuje ga Osnovni sud u Zvorniku. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Karakaj. Obojica su predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška, 29. prosinca 2019., lišen je slobode K.B. (1992.), državljanin Republike Hrvatske. Provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „teška krađa“ i Općinski sud u Jajcu zbog krivičnog djela „krađa“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 29. prosinca 2019., pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode T.K. (1983.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije zbog krivičnog djela iz Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Beča i predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova HNŽ.

Službenici JGP Velika Kladuša, 28. prosinca 2019., predali su E.A. (1987.) službenicima Policijske stanice Velika Kladuša nakon što je utvrđeno da je za njim ova policijska stanica raspisala potragu zbog krivičnog djela „prevara“. Bh. državljanin kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod, 28. prosinca 2019., lišen je slobode R.S. (1990.). Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Gračanici zbog krivičnog djela „silovanje“. Službenici JGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.