Home Crna kronika Mladić mučen, ubijen i bačen u rijeku, ubojice snimale mučenje: Počelo potpisivanje...

Mladić mučen, ubijen i bačen u rijeku, ubojice snimale mučenje: Počelo potpisivanje peticije za uvođenje doživotnog zatvora u BiH

SHARE

U Brčkom je počelo potpisivanje peticije za uvođenje kazne doživotnog zatvora, koja će biti proslijeđena Skupštini Brčko distrikta, Narodnoj skupštini Republike Srpske, Parlamentu Federacije BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Potpisivanje peticije organizirano je tijekom mirnog skupa na Trgu pravde, gdje su se okupili članovi obitelji ubijenog Brčaka Edina Zejćirovića, njegovi prijatelji i sugrađani kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u društvu i zatražili uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteža krivična djela.

Mirza Fazlić, odvjetnik obitelji Zejćirović, rekao je novinarima da kazna doživotnog zatvora ima preventivno djelovanje prema suzbijanju najtežih oblika krivičnih djela i da ne postoji u krivično-pravnom zakonodavstvu u BiH.

“U europskom zakonodavstvu postoji takva vrsta krivično-pravne sankcije i neke zemlje u okruženju su je već uvele, dok su druge u postupku predlaganja takvih izmjena i dopuna zakona o krivičnom postupku”, podsjetio je Fazlić.

On kaže da obitelj Zejćirović ima puno povjerenje u rad pravosudnih institucija distrikta, te da od Tužiteljstva očekuje provođenje brze i efikasne istrage i podizanje optužnice za četiri uhićene osobe osumnjičenea za ubojstvo Edina i kvalitetno zastupanje optužnice kod sudova.

Edin Zejćirović je otet, potom mučen i ubijen 17. studenog u Vučilovcu kod Brčkog, a njegovo tijelo pronađeno u rijeci Savi.

Policija Brčko distrikta je u kratkom roku pronašla osumnjičene za to ubojstvo, a riječ je o Suvadu Djedovića, Suanu Haliloviću, Nihadu Hukiću i Samidu Šabanoviću, protiv kojih je Tužiteljstvo otvorilo istragu.

Osumnjičeni se trenutno nalaze u pritvoru.

Podsjetimo, mediji su prenijeli kako su ubojice snimale zločin.

Videosnimak svirepog ubojstva Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića kružio je u određenim krugovima u Brčkom, a u jednom trenutku je javno objavljen na društvenim mrežama, nakon čega je kod svih onih koji su ga odgledali zavladao šok i nevjerica.

Na snimku se čuje kako jedan od ubojica govori otetom mladiću: “Ho’š kod žene moje, ha? Ho’š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta”…

Ove riječi koje je izgovorio jedan od ubojica jasno ukazuju da bi motiv mogla biti bezobzirna osveta zbog ljubomore. Na ovom horor snimku također je prikazano maltretiranje te batinanje nesretnog mladića uz teške uvrede i psovke.