Home Društvo LJUBUŠKI: Kod groblja bacaju sve, od intimnog veša, preko diploma do zastarjele...

LJUBUŠKI: Kod groblja bacaju sve, od intimnog veša, preko diploma do zastarjele tehnologije

SHARE

Nije tajna da pojedinci pokraj groblja Krvnica u Radišićima redovno odlažu svoj otpad i pale ga, piše Radišići portal koji podsjeća da su zadnjeg dana 2019., u utorak, 31.12.2019. od 11:35 do 13:20 sati, tri vatrogasca s dva vozila gasila požar kada je gorio otpad u blizini groblja.

Mjesto koje bi trebalo biti zaštićeno od devastacije svako nekoliko zatrpaju svojevrsnim smećem: od intimnog veša, preko diploma pa sve do zastarjele tehnologije.

Doista je nejasno kako nekima to funkcionira mozak kada se tako olako razbacuju s otpadom na sve strane. Preporučili bismo im, neka ga bace u svoje dvorište, sebi pod prozor.

Na žalost, nemamo podatak da je do sad netko zatečen na djelu i pošteno kažnjen zbog namjernog zagađenja okoliša odlaganjem otpada na za to nepredviđena mjesta.

„Zločin protiv prirode je zločin protiv nas samih i grijeh protiv Boga“, iznio je papa Franjo u svojoj poruci u povodu Svjetskog dana za skrb o stvorenome. Franjo poziva na pravo „ekološko preobraćanje“ u poruci pod naslovom „Primjenjujmo milosrđe na naš zajednički dom“, piše Radišići portal.

Fotografije pogledajte OVDJE