Home Crna kronika Nakon 17 dana potrage u Srbiji uhićen ‘Malčanski brijač’, prijavio ga mještanin...

Nakon 17 dana potrage u Srbiji uhićen ‘Malčanski brijač’, prijavio ga mještanin koji ga je vidio kako trči, “pao” na groblju

SHARE

Ninoslav Jovanović, zvani ‘Malčanski brijač’ osumnjičen za otmicu djevojčice Monike Karimanović (12), uhićen je u nedjelju nakon 17 dana potrage, objavili su srbijanski mediji.

Jovanović je uhićen na groblju u njegovu rodnom selu Malči nakon što ga je jedan od mještana primjetio da bježi i to javio policiji.

Uhićenje bjegunca, ranije osuđivanog za otmicu i silovanje, potvrdili su tužitelji u Nišu.

Djevojčica Monika Karimanović oteta je 20. prosinca oko 7,30 sati na putu u školu, a nakon deset dana opsežne potrage nađena u napuštenoj kući na području sela Pasjača.

Jovanović je uspio pobjeći i za njim je tragalo nekoliko stotina policajaca i lokalnih mještana, uz pomoć helikoptera i termovizijskih kamera.

To je u posljednje 23 godine treće uhićenje Jovanovića, koji je prvi put uhićen 1996. kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju djevojčicu.

Poslije višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je priveden i osuđen na deset godina zatvora.

Nakon izlaska iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu koju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bjegu pokušao je silovati još jednu dvanestogodišnju djevojčicu.

Za silovanje i pokušaj silovanja Jovanović je osuđen na 15 godina zatvora, ali je mu je Vrhovni sud kaznu smanjio na 12 godina pa je u zatvoru bio od 2006. do 2018.

Jovanović je nadimak ‘Malčanski brijač’ dobio jer je, navodno, šišao svoje žrtve. U jedinom razgovoru za medije ustvrdio je da su mu taj nadimak dali novinari, piše N1