Home Kultura Mostarsko Pozorište na daske će postaviti ‘Huzur’ Martine Mlinarević

Mostarsko Pozorište na daske će postaviti ‘Huzur’ Martine Mlinarević

SHARE

U Narodnom pozorištu u Mostaru započeli su rad na novom projektu, a u pitanju je predstava ”Huzur” autorice Martine Mlinarević, pod redateljskom palicom slovenske redateljice Alme Lapajne.

Dramatizaciju teksta potpisuje Adnan Lugonić, dok glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad, Emir Sejfić, Emir Spahić, Šerif Aljić, Goran Lozo, Amela Kreso, Jasmin Krpo i Vedran Vilogorac. Dok se vrijedno priprema spomenuta predstava, ljubitelji kazališne umjetnosti imat će priliku uživati u bogatom siječanjskom repertoaru mostarskog Pozorišta, navedeno je u priopćenju za javnost.

U subotu, 11. siječnja u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a bit će upriličena prva repriza predstave ”Identitluk”.

Predstava je nastala prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej ‘U ime identiteta’.

Svi koji ne budu u prilici doći u navedenom terminu, naredno izvođenje spomenute predstave na rasporedu je u petak, 31. siječnja s početkom u 20 sati.

U petak 17. siječnja u 20 sati u Studiju 64 na repertoaru je predstava ”Alfa Beta” autora E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. Zanimljiva je to, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote.

Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje jesu li naša očekivanja prevarena? U predstavi igraju: Fatima Kazazić i Saša Oručević. Predstava ”Neće biti smak svijeta” autora i redatelja Adnana Lugonića bit će odigrana u subotu, 25. siječnja u Studiju 64 NPM-a s početkom u 20 sati.

Riječ je o intimnoj obiteljskoj drami, dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti, o gubitku sjećanja, teretu prošlosti i teretu nasljeđa, o strahovima i nadanjima mladih; o krivici i preživljavanju; o intimnom smaku svijeta pojedinca i nadi. Predstava koja propituje i ukazuje na prave životne vrijednosti. Glumačku postavu čine: Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić, piše Pogled.ba

Mostarsko Pozorište na daske će postaviti 'Huzur' Martine Mlinarević