Home Crna kronika Čopor vukova došao do kuće Joze Jurića i rastrgao mu psa

Čopor vukova došao do kuće Joze Jurića i rastrgao mu psa

SHARE

Čopor vukova napao je i rastrgao psa ispred farme krava u Eminovom Selu pored Tomislavgrada.

Prema riječima vlasnika farme Joze Jurića, pas je bio u svojoj kućici uz štalu, a iako je taj prostor dobro osvijetljen i u neposrednoj blizini kuća, vukovi su se odlučili na napad.

Stoka i još nekoliko pasa bili su zatvoreni u kavezima i štalama pa divlje životinje nisu mogle doprijeti do njih. Stanovnici okolnih mjesta upozoravaju da u posljednje vrijeme često u blizini svojih kuća viđaju vukove, čak i usred dana.

Kako je kazao predsjednik Lovačke udruge “Vran” Stjepan Škaro, u suradnji s drugim lovačkim udruženjima priprema se hajka na tog predatora koja će se odvijati na području od planinskog dijela Tušnice prema Šujici.

Napad vukova na pse i druge domaće životinje nije rijedak slučaj u ovo doba godine. Prije tri godine u mjestu Omolje vukovi su pojeli tri, a u Borčanima jednog psa.

Predsjednik Lovačke udruge “Orlova stina” Mate Buntić istaknuo je da silazak vukova u naseljena mjesta nije neuobičajena pojava.

– Toga je bilo i uvijek će biti. Nije riječ o nedostatku hrane u prirodi, nego o tome da vuk gleda da sa što manje uložene energije dođe do plijena, a najlakši mu je plijen svezan pas. Također, ove godine nema debelog snježnog pokrivača i vuku je u takvim uvjetima teže uloviti srneću divljač – kazao je Buntić.