Home Šport Červar: Zadovoljan sam drugim poluvremenom, ali protiv Bjelorusije moramo igrati bolje

Červar: Zadovoljan sam drugim poluvremenom, ali protiv Bjelorusije moramo igrati bolje

SHARE
Nakon pobjede 27:21 protiv Crne Gore, Lino Červar istaknuo je zadovoljstvo posebno drugim poluvremenom. Izbornik je kritizirao nastup u prvom dijelu, s pravom.

Dva lica pokazala je Hrvatska u susretu s Crnom Gorom, svjestan je toga bio i Lino Červar. Prvo poluvrijeme bilo je loše, ali zato je drugo bilo jako dobro.

Mislim da u prvom poluvremenu nismo igrali dobro i naša obrana bila je loša. U napadu nismo bili strpljivi, nasjeli smo na njihovu igru. Završavali smo individualno, puno griješili i gubili snagu, a obrana nije bila kompaktna. U drugom poluvremenu naša obrana je bila puno jača, 5-1 je jako dobro funkcionirala na čelu s Duvnjakom, a i obrana iza njega bila je čvrsta na čelu sa Šegom. Moramo biti čvrsto na zemlji, ne smijemo se dizati previše, moramo misliti o Bjelorusiji i ispraviti pogreške.

Drugo poluvrijeme smo stvarno odradili motivirano, koncentrirano, sigurni u sebe, baš ono što smo htjeli. Sve pohvale za drugo poluvrijeme, ali ne i za prvo, kazao je Červar nakon utakmice za RTL.

Drugo poluvrijeme bilo je stvarno na visokoj razini, ali može i bolje.

Uvijek se može bolje, ali igra u drugom poluvremenu daje optimizam. Moramo tako nastaviti i igrati čvrsto, pametno i mudro, kazao je.

Crnogorci nisu iznenadili Hrvatsku u prvom dijelu, kaže Červar.

Nisu nas iznenadili, računali smo na takvu obranu, ali mislili smo da ćemo lakše do pobjede. Igrali su mudro, dugi napad i obrana s kontaktom, nismo imali prijelaz na drugog kružnog i bilo je problema. U drugom poluvremenu obrana je bila granitna i raširili smo ih, smatra Červar.

Dva rana isključenja Davida Mandića predstavljala su problem.

Nije važno igrati ovako pod emocijama i na silu. Ne treba nikada raditi faulove da te sudac isključuje, moramo više igrati nogama, prekršaj jak i kratak, a ne navlačiti igrača, istaknuo je hrvatski izbornik.