Home Društvo Humanitarac Mijo Matić darovao dijaliznim pacijentima iz Tomislavgrada drugo vozilo

Humanitarac Mijo Matić darovao dijaliznim pacijentima iz Tomislavgrada drugo vozilo

SHARE

Mijo Matić iz Borčana kod Tomislavgrada donirao je ovih dana i drugo putničko vozilo za potrebe pacijenta iz Tomislavgrada koji se voze na dijalizu u županijsku bolnicu “Dr.fra Mihovil Sučić” u Livno.

Tržišna vrijednost ovog novog vozila “VW Transporter T5” iz 2019 godine je oko 50 tisuća maraka.

Vozilo će se koristiti za prijevoz bubrežnih bolesnika na dijalizu u Livno te će značajno, kako ističu sami pacijenti, olakšati organizaciju transporta, a njima sigurniji i kvalitetniji prijevoz do bolnice.

Kako se doznaje iz Doma zdravlja Tomislavgrad, Mijo Matić je prije šest godina za potrebe prijevoza pacijenata na dijalizu u Livno donirao vozilo marke „Mercedes Vito“.

On je nakon razgovora s ravnateljicom Doma zdravlja Tomislavgrad Ivankom Živković, samoinicijativno odlučio kupiti i donirati novo vozilo za spomenute potrebe, prenosi FENA.

Mijo Matić iz Borčana koji živi i radi u Njemačkoj je poznat Duvnjacima i općinskim institucijama kao humanitarac jer osim navedenih donacija u vozilima, donirao je i dizalo za Starački dom, sudjelovao u opremanju kreveta pri zdravstvenim ustanovama u Tomislavgradu i Livnu, a financirao je i izgradnju kipa fra Mije Čuića koji se nalazi ispred tomislavgradske spomen – bazilike.