Home Crna kronika Umro je Mladen, jedan od najpoznatijih hrvatskih stomatologa

Umro je Mladen, jedan od najpoznatijih hrvatskih stomatologa

SHARE

Umro je jedan od najpoznatijih hrvatskih stomatologa, prof. dr. Mladen Šlaj . Iznenada, kako drugačije.

Nikad nije imao mira. U svemu čemu se posvetio bio vrlo uspješan, i to uvijek kroz stomatologiju, za koju se odlučio još u gimnazijskim danima. Paralelno je bio profesor na Stomatološkom fakultetu, znanstvenik i poduzetnik, uspješan u svemu.

Šlaj je na fakultetu bio predstojnik Zavoda za ortodonciju, a uža specijalnost bila mu je biomehanika u ortodonciji, suvremena ortodontska dijagnostika i terapija te dio područja kraniofacijalne biologije. Bio je i organizator i voditelj trajne edukacije iz područja ortodoncije, a sudjelovao je u brojnim znanstvenim istraživanjima, poput onih o problemu rasta i razvoja djece te prenatalnog razvoja, kao i onom o ortodontskim aspektima rasta i razvoja te funkcijske osobitosti orofacijalne regije.

Podaci govore da je sudjelovao i u međunarodnim znanstvenim projektima iz područja kraniofacijalne biologije. Bio je član brojnih svjetskih stomatoloških društava i osnivač Hrvatskog društva za dentalnu traumatologiju. Bio je uspješan i kao menadžer. Prije 20-ak godina otvorio je Polikliniku Šlaj-Anić, u kojoj je bio usmjeren na estetsku dentalnu medicinu, osobito ortodonciju. Njegova je poliklinika bila jedna od najpoznatijih za uspješno ispravljanje “krivih zubi”.

I prije završetka studija imao je gotovu doktorsku disertaciju. Vozio je, kažu, kroz život 180 na sat, uvijek u lijevoj traci, a onda nas je, nažalost, i prerano napustio.

Jutarnji list