Home Politika Željana Zovko postavila pitanje: Što je s BiH, najkrhkijom zemljom u regiji?

Željana Zovko postavila pitanje: Što je s BiH, najkrhkijom zemljom u regiji?

SHARE
Na sjednici Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta u utorak je hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman predstavio je pitanja koja će biti prioritet za vrijeme hrvatskog predsjedavanja Vijećem Europske unije.

Međutim zamjenica koordinatora Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) Željana Zovko pitala je “što je s Bosnom i Hercegovinom, koja je najkrhkija država u cijeloj regiji“.

Državi kojoj su posvijećene četiri rezolucije Europskog parlamenta koje su izglasali preko 500 zastupnika EP-a. Znam da Europska komisija ima mišljenje da one nisu obavezujuće, ali onda mi nemamo šta raditi ovdje ukoliko Vijeće i zemlje članice ne rade na realizaciji naših preporuka. Hoće li neke od glavnih preporuka iz rezolucija Europskog parlamenta biti tema razgovora za vrijeme hrvatskog predsjedavanja, kao na primjer, potreba za europskim rješenjima i pravnim presedanima u pitanjima ustavnog uređenja, upitala je Zovko.

Nadalje ona postavila pitanje ministru hoće li Hrvatska iskoristiti glavne preporuke iz rezolucija Europskog parlamenta kako bi pomogla da se poboljša bliska budućnost zemalja Zapadnog Balkana, prenosi Jabuka.tv.